היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדות תמרים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדות תמרים, מתכון שקיבלתי מאמא שלי ומלווה אותי שנים, אני לא מחליפה אותו, לכל אחד יש את המתכון המצוין שלו לרולדות תמרים, זה המתכון המושלם שלי, הבצק טעים, פריך ונמס בפה, אין סוכר בבצק, המתיקות מתקבלת ממלית התמרים ואבקת הסוכר.

במקור אמא שלי מפזרת סוכר על הבצק לפני האפייה, אני אוהבת לפדר באבקת סוכר.

מקבלים כמות גדולה של עוגיות, אני מקפיאה חלק לאחר האפייה ומפשירה לפי הצורך, הטעם לא נפגם והרולדות נשארות פריכות מבטיחה לכם תקבלו המון מחמאות.

אפשר לפרוות את הבצק והטעם לא נפגם, הבצק מתאים גם לטבעונים, קל להכנה אמרתי ?

רולדות תמרים

 כ-65 יחידות :

חומרים:
1 כוס שמן (כוס בנפח 200 מ"ל )
200 גרם חמאה (אפשר גם מחמאה/נטורינה לפרווה, להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה )
1 כוס מים (כוס בנפח 200 מ"ל )
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
כ- 3/4 ק"ג קמח (כ-725 גרם)
2 קופסאות ממרח תמרים (משתמשים בקופסה וחצי)
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
קינמון
אבקת סוכר לקישןט 

אופן הכנה:
בקערה שמים: שמן, חמאה (לא קשה ולא רכה), 1 כוס מים,2 שקיות אבקת אפיה, מוסיפים בהדרגה את הקמח (כמה שנכנס כ-720 גרם) עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות ,

מקמחים בנדיבות משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפייה פחות מלכלך ) מרדדים כל יחידה של בצק למלבן,
מורחים 1/4 קופסת ממרח תמרים בשכבה אחידה, מפזרים מעט קינמון ואגוזים,
מגלגלים לרולדה מסדרים בתבנית של תנור האפייה עם רווחים קלים.

לפני האפייה, חותכים את הרולדות למלבנים (ראה סרטון)

אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות , לאחר 30 דקות עוברים על החיתוך שביצענו ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות, 

לאחר שהעוגיות מתקררות יש להוציא אותם מהתבנית ולשמור  בכלי אטום, לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר .

לעוד מתכונים עם תמרים:

עוגיות תמרים מיוחדות
עוגיות תמרים ואגוזים

סרטון הכנה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

    1. אין סוכר בבצק הוא העוגיה יוצאת מעולה ומספיק מתוקה בגלל ממרח התמרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן