
רולדות תמרים, מתכון שקיבלתי מאמא שלי ומלווה אותי שנים, אני לא מחליפה אותו, לכל אחד יש את המתכון המצוין שלו לרולדות תמרים, זה המתכון המושלם שלי, הבצק טעים, פריך ונמס בפה, אין סוכר בבצק, המתיקות מתקבלת ממלית התמרים ואבקת הסוכר.
במקור אמא שלי מפזרת סוכר על הבצק לפני האפייה, אני אוהבת לפדר באבקת סוכר.
מקבלים כמות גדולה של עוגיות, אני מקפיאה חלק לאחר האפייה ומפשירה לפי הצורך, הטעם לא נפגם והרולדות נשארות פריכות מבטיחה לכם תקבלו המון מחמאות.
אפשר לפרוות את הבצק והטעם לא נפגם, הבצק מתאים גם לטבעונים, קל להכנה אמרתי ?

רולדות תמרים
כ-65 יחידות :
חומרים:
1 כוס שמן (כוס בנפח 200 מ"ל )
200 גרם חמאה (אפשר גם מחמאה/נטורינה לפרווה, להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה )
1 כוס מים (כוס בנפח 200 מ"ל )
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
כ- 3/4 ק"ג קמח (כ-725 גרם)
2 קופסאות ממרח תמרים (משתמשים בקופסה וחצי)
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
קינמון
אבקת סוכר לקישןט
אופן הכנה:
בקערה שמים: שמן, חמאה (לא קשה ולא רכה), 1 כוס מים,2 שקיות אבקת אפיה, מוסיפים בהדרגה את הקמח (כמה שנכנס כ-720 גרם) עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות ,
מקמחים בנדיבות משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפייה פחות מלכלך ) מרדדים כל יחידה של בצק למלבן,
מורחים 1/4 קופסת ממרח תמרים בשכבה אחידה, מפזרים מעט קינמון ואגוזים,
מגלגלים לרולדה מסדרים בתבנית של תנור האפייה עם רווחים קלים.
לפני האפייה, חותכים את הרולדות למלבנים (ראה סרטון)
אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות , לאחר 30 דקות עוברים על החיתוך שביצענו ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות,
לאחר שהעוגיות מתקררות יש להוציא אותם מהתבנית ולשמור בכלי אטום, לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר .

לעוד מתכונים עם תמרים:
עוגיות תמרים מיוחדות
עוגיות תמרים ואגוזים
סרטון הכנה
6 תגובות
מבין העוגיות הטעימות בצנצנת
מסכימההה תודה אהובתי 🙂
אפשר במקום תמרים למרוח נוטלה? לא אוהבים אצלי את התמרים.
בטח שאפשר 🙂
אין סוכר בכלל בבצק?
אין סוכר בבצק הוא העוגיה יוצאת מעולה ומספיק מתוקה בגלל ממרח התמרים