היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות תמרים מיוחדות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות תמרים ממש מיוחדות הצורה מזכירה לי צדפה שמחביאה בתוכה פנינת תמרים ואגוזים מתוקה, הבצק פריך ונמס על הלשון השילוב מנצח! 

אפשר לקרוא להן גם מעמול לעצלנים, את ההשראה לצורה קיבלתי מהרשת, במקור הכינו עוגיות חמאה ועיצבו לצדפות, אני שדרגתי והכנתי עוגיות ממולאות וקישטתי באותו אופן, זה קל ומהיר להכנה, הצורה יפהיפיה להגשה, בהמשך יש סרטון להכנת העוגיות, אין אבקת אפייה במתכון זו לא טעות ! ❤

מניסיון אפשר להכין מראש לאפות, לאחסן במקפיא בכלי סגור, מפשירים וזה מרגיש כאילו עכשיו הן יצאו מהתנור.

למתכונים נוספים של עוגיות עם תמרים

מעמול סולת ותמרים

רול תמרים ואגוזים

משולשי רולדות תמרים

עוגת תמרים טבעונית של דפנוש ממתנות קטנות

עוגיות תמרים מיוחדות

חומרים: ל- 41 יחידות  כוס בנפח 200 מ"ל
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה) לפרווה מחמאה/נטורינה
2.3/4 כוסות קמח רגיל (320גרם )
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
3 כפות חלב קר /מים לפרווה

1/3 כוס סוכר

מילוי:

1 חבילה חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)

1 כף שמן

1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כפית קינמון

אופן הכנה :
בקערה לשים את החמאה, 1/3 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 3 כפות חלב, קמח ולערבב בהתחלה עם מזלג ואחר כך ללוש ידנית עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבב יותר מידי זה פוגם בפריכות) לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)

מילוי:
להוציא מהתמרים את חתיכות העוקץ, לפזר מעט קינמון, כף שמן ואגוזי מלך קצוצים ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה, לשמן מעט את הידיים עם טיפת שמן, לקחת חתיכה מהתמרים בגודל גולה, במשקל 10 גרם, לגלגל לעיגול ולהניח על צלחת להכין כך את כל המילוי

אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-41 חתיכות (16 גרם), בגודל של  כדור פינג פונג,

מכדררים כל חתיכת בצק לעיגול, משטחים את העיגול על היד, מניחים כדור תמרים ואגוזים באמצע העיגול סוגרים היטב ומשטחים, בעזרת כף יוצרים צורות של קונכייה (ראה סרטון)

מסדרים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה עם רווחים קלים,

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).

עוגיות תמרים פריכות
סרטון הדגמה עוגיות תמרים פריכות
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

31 תגובות

  1. מושלם. איזה יפות וטעימות
    הבלוג יצא מהמם!
    אין כמוך יקירה
    שתהייה שנה טובה ומתוקה

    1. כל כך יפות סיגלוש אלופה
      המון מזל טוב על האתר המהמם
      הצלחה ושנה נהדרת ופורייה

    1. היי
      אתה יכול לשים טיפה של תמצית בכף מים ולהוסיף (אני לא יודעת כמה מרוכזת התמצית שלך ..)
      בהצלחה

  2. רשמת במרכיבים קמח ובאופן ההכנה הקמח לא מופיע ולעומת זאת רשמת להוסיף סוכר כשבמרכיבים לא הזכרת.
    משהו התבלבל
    אשמח אם תבהירי
    תודה

  3. הכנתי את העוגיות יצאו טעימות מאוד.אך הכנתי כמות כפולה יצאו בערך 60 עוגיות תודה על המתכון

  4. היי סיגל , אפשר לוותר על האגוזים (מטעמי אלרגיה)? במידה וכן האם צריך להגדיל את כמות התמרים?
    שאלה שניה האם אפשר להשתמש בממרח ?

    1. היי נטלי,
      אפשר לוותר על האגוזים ואין צורך להוסיף תמרים, אפשר להשתמש בממרח (פחות טעים לדעתי) אני מציעה לך לזלף על נייר אפייה כדורים של ממרח או ליצור עם כפית חתיכות ולהקפיא אותם קצת ככה יהיה לך יותר קל למלא
      את העוגיות בלי שהבצק יתלכלך בה צלחה

    2. סיגלי את תותחית על, אלופה שכמוך, אהבתי את הקלילות בעשיית העוגיות, לי זה לוקח הרבה יותר זמן.

  5. היי,העוגיות ממש טעימות,רציתי רק לשאול האם הן אמורות לתפוח? לי הן נשארו באותה הצורה,שטוחות וזהובות.
    תודה 🙂

    1. היי, איזה כיף לשמוע הן לא אמורות לתפוח הן נשארות באותה צורה שטוחות זהובות ופריכות
      תודה רבה שמחה שאהבת 🙂

  6. היי, המעמולים נראים אליפות, מה אפשר לשים במקום מי ורדים?
    ציינתן שהעוגיות נשארות שטוחות ובצילום הן נראות תפוחות יפות, אולי אפשר מלכתחילה לא לשטח?

    1. היי,
      אפשר לוותר על מי הוורדים ולהוסיף תמצית וניל במקום או ליקר אמרטו
      העוגיות לא יוצאות שטוחות הן תופחות באפייה תראי את הסרטון
      בהצלחה ף)

  7. היי,
    מתכון מדהים מכינה בפעם השנייה.. תודה רבה!
    אפשרי להשאיר את הבצק למקרר ללילה?

    1. איזה כיף תודה רבה
      וכן לדעתי אין בעייה
      אם הוא יתקשה תתני לו להגיע לטמפרטורת החדר או עד שיחזור לאלסטיות שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן