היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות תמרים מיוחדות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות תמרים ממש מיוחדות הצורה מזכירה לי צדפה שמחביאה בתוכה פנינת תמרים ואגוזים מתוקה, הבצק פריך ונמס על הלשון השילוב מנצח! 

אפשר לקרוא להן גם מעמול לעצלנים, את ההשראה לצורה קיבלתי מהרשת, במקור הכינו עוגיות חמאה ועיצבו לצדפות, אני שדרגתי והכנתי עוגיות ממולאות וקישטתי באותו אופן, זה קל ומהיר להכנה, הצורה יפהיפיה להגשה, בהמשך יש סרטון להכנת העוגיות .

מניסיון אפשר להכין מראש לאפות, לאחסן במקפיא בכלי סגור, מפשירים וזה מרגיש כאילו עכשיו הן יצאו מהתנור.

למתכונים נוספים של עוגיות עם תמרים

מעמול סולת ותמרים

רול תמרים ואגוזים

משולשי רולדות תמרים

עוגת תמרים טבעונית של דפנוש ממתנות קטנות

עוגיות תמרים מיוחדות

חומרים: ל- 41 יחידות  כוס בנפח 200 מ"ל
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה) לפרווה מחמאה/נטורינה
2.3/4 כוסות קמח רגיל 320גרם
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
3 כפות חלב קר /מים לפרווה

1/3 כוס סוכר

מילוי:

1 חבילה חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)

1 כף שמן

1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כפית קינמון

אופן הכנה :
בקערה לשים את החמאה, 1/3 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 3 כפות חלב, קמח ולערבב בהתחלה עם מזלג ואחר כך ללוש ידנית עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבב יותר מידי זה פוגם בפריכות) לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)

מילוי:
להוציא מהתמרים את חתיכות העוקץ, לפזר מעט קינמון, כף שמן ואגוזי מלך קצוצים ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה, לשמן מעט את הידיים עם טיפת שמן, לקחת חתיכה מהתמרים בגודל גולה, במשקל 10 גרם, לגלגל לעיגול ולהניח על צלחת להכין כך את כל המילוי

אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-41 חתיכות (16 גרם), בגודל של  כדור פינג פונג,

מכדררים כל חתיכת בצק לעיגול, משטחים את העיגול על היד, מניחים כדור תמרים ואגוזים באמצע העיגול סוגרים היטב ומשטחים, בעזרת כף יוצרים צורות של קונכייה (ראה סרטון)

מסדרים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה עם רווחים קלים,

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).

עוגיות תמרים פריכות
סרטון הדגמה עוגיות תמרים פריכות
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

18 תגובות

  1. מושלם. איזה יפות וטעימות
    הבלוג יצא מהמם!
    אין כמוך יקירה
    שתהייה שנה טובה ומתוקה

    1. כל כך יפות סיגלוש אלופה
      המון מזל טוב על האתר המהמם
      הצלחה ושנה נהדרת ופורייה

    1. היי
      אתה יכול לשים טיפה של תמצית בכף מים ולהוסיף (אני לא יודעת כמה מרוכזת התמצית שלך ..)
      בהצלחה

  2. רשמת במרכיבים קמח ובאופן ההכנה הקמח לא מופיע ולעומת זאת רשמת להוסיף סוכר כשבמרכיבים לא הזכרת.
    משהו התבלבל
    אשמח אם תבהירי
    תודה

  3. הכנתי את העוגיות יצאו טעימות מאוד.אך הכנתי כמות כפולה יצאו בערך 60 עוגיות תודה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן