היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות תמרים ואגוזים מיוחדות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות תמרים ואגוזים מיוחדות

למה מיוחדות? הן מפוצצות אגוזי מלך, אבל ממש מלאות אגוזים שלמים לא קצוצים והבצק זה בצק פריך שמרים, כמו הבצק של עוגת הפרסבורגר המפורסמת, הבצק לא תופח הרבה ויש לו מרקם מיוחד ושונה,

את הרעיון לעוגיות קיבלתי מהקונדיטוריה השכונתית שלנו "דון לאון" אני גרה בחולון (יש לה פיתות בעבודת יד הכי טעימות בעולם), אני לא קונה עוגיות מוכנות אבל! איך שראיתי את הערמה המטורפת של העוגיות מלאות האגוזים שהייתה שם, נדלקתי, טעמתי, חזרתי הביתה לשחזר את הטעם והמרקם.

את המתכון לבצק לקחתי מהרשת שילבתי בין כמה מתכונים ויצאתי לדרך, תיקחו בחשבון שהבצק צריך מנוחה של כמה שעות במקרר אז עדיף להכין את הבצק יום קודם הכנתי סרטון הכנה בסוף….

עוגיות תמרים ואגוזים מיוחדות

חומרים לבצק: כוס בנפח 200 מ"ל
(עדיף להכין יום קודם ולשמור במקרר)

כ-45 עוגיות

4.1/4 כוסות קמח (500 גרם )
250 גרם חמאה או מחמאה (פרווה)
1 כף שטוחה שמרים יבשים אינסטנט (8 גרם )
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
קורט כפית מלח
2 חלמונים
3/4 כוס חלב או חלב קוקוס/שקדים לפרווה

חומרים למילוי:
1.1/4 קופסאות ממרח תמרים
500 גרם אגוזי מלך שלמים
4 כפיות קינמון
לציפוי 1 חלמון ביצה+ כפית שמן

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה (למרות שאפשר גם ללוש ידנית ) נשים 4.1/4 כוסות קמח, 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 1/2 כוס סוכר, 1 כף שטוחה שמרים יבשים, נערבב במהירות נמוכה (כי אחרת זה מתפזר לכל עבר, מניסיון….)

נערבב עד לקבלת תערובת פירורית, נוסיף קורט מלח, 2 חלמונים, ו 3/4 כוס חלב נערבב עד לקבלת בצק אחיד,במידה והבצק קצת קשה להוסיף עוד כף חלב, נכסה היטב בניילון ונכניס למקרר לפחות 4 שעות עדיף ללילה,

לאחר שהבצק נח מחלקים ל-4 חלקים שווים , מחממים תנור 180 מעלות.

לפני הרידוד אני מעצבת את הבצק (עם הידיים בצורה חופשית )למלבן, שיהיה קל יותר לרדד מלבן אחיד.

עיצוב הרולדות:

נחמם תנור 180 מעלות

מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב (אני מרדדת על נייר אפייה) למלבן באורך 30 ס"מ ברוחב 15 ס"מ
לדאוג שהבצק מקומח היטב על מנת שלא ידבק לנייר האפייה, נמרח 3 כפות ממרח תמרים, נמרח את התמרים בעזרת פלטה, או לקקן, בצורה שווה,

נפזר כפית קינמון טחון על פני כל הבצק, נפזר 120 גרם אגוזי מלך שלמים,
נקפל את קצה הרולדה מצד ימין, נקפל את קצה הרולדה מצד שמאל,

נקפל את הרולדה ונגלגל לגליל, זה קצת קשה בגלל האגוזים השלמים אבל לא לוותר, כל היופי של העוגייה בחיתוך של האגוזים השלמים, נהדק היטב את הרולדה (פשוט להדק את הבצק).

נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה נכין ככה את כל הרולדות, לפני האפייה ננעץ קיסם לאורך הרולדות וניצור חורים על מנת לתת לאדים להשתחרר בזמן האפייה נבריש את הרולדות בחלמון ביצה.

נאפה בשלב השני מלמטה של התנור מצב טורבו כ- 30 דקות או עד שהרולדות זהובות שחומות,

נוציא מהתנור ונניח לרולדות להתקרר לחלוטין (זה חשוב).

רק כשהרולדות קרות נחתוך את הרולדות עם סכין לחם (משוננת) כל פרוסה כ-2 ס"מ (לא דקה אחרת זה לא יחתך כראוי).

לשמור בצנצנת סגורה או במקרר (אפשר להקפיא חלק מהרולדות לאחר החיתוך ולהפשיר במידת הצורך)

סרטון הכנה




שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

20 תגובות

    1. תודה רויטלוש
      העוגיות משגעות בגלל כמות האגוזים
      נשיקות 🙂

  1. רציתי לשאול מה ההמרה של הקמח אם רוצה להישתמש ברמי כוסמין
    בברכה
    שרלה ארליך

      1. הכנתי עם מחמאה, יצא מושלם!! תודה
        רוצה להקפיא, האם כדאי לפרוס לפני הקפאה או להקפיא את הרולדה בשלמותה?
        את אחת הרולדות מלאתי עם ריבה, אגוזים קינמון פירות יבשים וקוקוס, יאמי …..
        תודה על המתכון🙏

        1. איזה כיף לשמוע !!
          אני פורסת לפני ההקפאה מסדרת בקופסה
          ומפשירה לפי הצורך 🙂
          תודה רבה 🙂

  2. לגירסת הפרווה…האם אפשר להשתמש במרגרינה במקום מחמאה (פחות אוהבת את הטעם) וחלב סויה (ללא סוכר)?

  3. היי נראה אליפות!!!
    שאלה – הלישה המיקסר רק עד איחוד החומרים? לא צריך ללוש כמו בצק שמרים 10 דק?
    התפחה אחת רק במקרר?
    ואפשר למלא את הבצק הזה גם עם פרג? או שוקולד? או מילוי אחר גם? ואז לעשות חצי אגוזים וחצי משהו אחר?.

    תודה רבה ❤

    1. היי תודה רבההה
      כן הלישה רק עד לאיחוד זה לא בצק שמרים זה בצק פריך שמרים
      וההתפחה רק במקרר, אפשר למלא בכל מלית שאת אוהבת
      בהצלחה 🙂

  4. תודה! מתכון מדויק ומעולה. הכנתי בגירסה לא חלבית. אשים באינסטגרם ואתחיל לעקוב אחריך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן