היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קובה בורגול וסולת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה בורגול וסולת עם מילוי של בשר וצנוברים טעימה וריחנית הפלוס הגדול הוא שהקובה מבושלת ולא מטוגנת והכי חשוב לא קשה להכנה, המראה יפה והטעם מעולה, מוסיפים סלט קצוץ דק ליד ויש לכם ארוחה מנצחת. 

חומרים לבצק:
250 גרם בורגול דק
200 גרם סולת
1 כפית מלח
1/4 כפית הל טחון
מעט פלפל לבן/שחור
אופן הכנת הבצק :
בקערה שמים את הבורגול ומוסיפים כ-1.1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית שתיה קרה) משרים ל- 1 שעה , המים נספגים ומתקבלת תערובת לחה,לאחר השעה מוסיפים לתערובת את הסולת , המלח, ההל הטחון מערבבים ומוסיפים בהדרגה  עוד כ-1 כוס מים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כמו בצק ) נוחה לעבודה (מנסים לשטח את התערובת על היד אם היא לא מתפרקת הגענו למרקם הנכון).
במידה והתערובת יבשה יש להוסיף מים, עד לקבלת בצק, מניחים במקרר למנוחה כ- 1 שעה.
****(חייבים לתת לתערובת הצק לנוח עוד שעה במקרר על מנת שהתערובת תתגבש ולא תתפרק ברגע שנכניס למרק!!!)*******
ניגשים להכנת המלית.
 חומרים למילוי :
1/2 ק"ג בשר טחון גס
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
1/4 כוס שמן
1/4  כפית הל טחון
1/2 כפית בהרת לקובה (של תבליני פרג)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים והצנוברים טועמים ומתקנים תיבול , מניחים בצד לקרור .
חומרים לבישול הקובה:
סיר רחב וגדול קוטר 30 (לא שטוח )
מים רותחים כ-3/4 סיר
1.1/2 כפות כורכום
1 כף מרק עוף
1 בצל שלם
2 גזרים מקולפים ושלמים
מלח לפי הטעם (לטעום את הנוזל לפני ההוספה)
אופן הכנה:
שמים את כל התבלינים והירקות  בסיר ומרתיחים ,מבשלים כ-20 דקות , בזמן בישול המרק מכינים את הקובות.
הרכבת הקובה :
שמחים צלוחית עם מים (על מנת להרטיב את הידיים) בידים רטובות לוקחים חתיכה מהבצק (קצת יותר גדולה  מכדור פינג פונג) מכל כדור יוצרים מעין קערה ואז ממלאים במילוי הבשר סוגרים לעיגול ועם ידיים מעט רטובות משטחים לקובה שטוחה, מכניסים למרק הרותח כ- 5 קובות בכל פעם וממתינים עד שהקובות יצופו מוציאים את הקובות (ללא הנוזל) ומניחים על מגש , ממשיכים לבשל את כל הקובות שיצרנו , אוכלים כמה שרוצים ובמידה ונישאר מקפאים ומחממים במיקרוגל (הטעם והמרקם לא נפגעים) בתאבון.

  
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

  1. היי סיגל,
    מאוד נהנית מהפוסטים שלך.
    האם יש אפשרות שיהיה ניתן להדפיס מתכון ישירות מהפוסט?
    אודה להתייחסותך
    מלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן