היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט כרוב צלוי בטחינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט כרוב צלוי בטחינה, אי אפשר להפסיק לזלול, השילוב של הכרוב הצלוי עם הירקות מושלם!, בתוספת רוטב טחינה לימוני מקבלים סלט טעים ומיוחד! אפשר להכין את הכרוב מראש (אפילו יום לפני ולשמור במקרר) ולהרכיב סמוך להגשה, מבטיחה לכם תקבלו המון מחמאות, אני מכורה לכרוב צלוי, לסלט נוסף עם רוטב שונה הכנסו לכאן

סלט כרוב צלוי בטחינה

חומרים:
1 כרוב לבן גדול
1 גזר גדול מקולף וחתוך לגפרורים (ז'ולינים)
10 יחידות עגבניות שרי חצויות
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
3 כפות שמן (אפשר יותר אבל חבל על הקלוריות )
1 כפית מלח

להגשה
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
50 גרם חצאי שקדים מולבנים או מקלות שקדים קלויים עם פטנט (הסבר בהמשך)

חומרים לטחינה (עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה):
1 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון גדול
1/4 כפית מלח
1 שן שום קטנה
3/4 כוס מים קרים (להוסיף לפי הצורך)

אופן הכנת הטחינה:

לשים בקערה לבלנדר מוט, טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון גדול טרי,  1 שן שום קטנה, 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 3/4 כוס מים, לטחון היטב, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם המרקם סמיך מידי להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי (לא דליל) לטעום ולתקן תיבול, היא צריכה להיות טעימה ומתובלת כזו שלא תפסיקו ללקק…🤪

אופן הכנה כרוב צלוי :

נחמם תנור 200 מעלות מצב גריל עליון טורבו
נרפד תבנית של התנור בנייר אפייה, נחתוך את הכרוב לחצי וכל חצי לרבע,

נחתוך כל רבע לחתיכות בעובי 2 ס"מ, נפזר את הכרוב על התבנית נשמן עם 2 כפות שמן, נתבל עם כפית שטוחה מלח, נערבב מעט ונשטח בחזרה על גבי התבנית ,

נכניס לתנור לשלב האמצעי, נאפה כ-1/2 שעה או עד שהכרוב נצלה היטב (וקצת נשרף בקצוות), נכבה את התנור עם התבנית בפנים, לאחר 10 דקות נוציא את התבנית לקירור בחוץ.


שקדים פרוסים קלויים במיקרוגל: כן במיקרוגל פתרון מהיר ומדליק, מפזרים את השקדים על צלחת שטוחה ומכניסים למיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם, עד שמקבלים שקדים קלויים וזהובים.

הגשה

נפזר כף שמן על גבי הכרוב הצלוי נערבב מעט, במידה והכנתם מראש והכרוב קר תחממו מעט במיקרוגל עד שיגיע לטמפרטורת החדר)

נניח את הכרוב על צלחת הגשה/כלי הגשה, נוסיף עגבניות שרי חצויות, גזר חתוך לגפרורים, חופן פטרוזיליה קצוצה, נפזר 4 כפות רוטב טחינה, נערבב את הכרוב עם הרוטב נפזר מעט פיטורזיליה, עוד קצת מהרוטב, נתקן תיבול במידת הצורך (לימון ומלח)
נפזר שקדים קלויים ונגיש לשולחן.


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן