היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט כרוב צלוי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט כרוב צלוי

אני אוהבת כרוב בכל צורה, אבל כרוב צלוי זה מעדן!!! תנו לי לנשנש אותו ישר מהתבנית, הכרוב מקבל טעם מעודן מתקתק ומיוחד אבל! נשאר קריספי, הרוטב הלימוני מוסיף עוד מרקם וטעם משגעים, אני מסוגלת לאכול ממנו בלי הפסקה, תתכוננו להתמכר…. אפשר לגוון עם עשבי התיבול שמוסיפים, גם שמיר יכול להשתלב מצוין עם הרוטב.

אפשר להכין את הכרוב הצלוי יום, יומים מראש ולשמור במקרר מכוסה ורק ביום ההגשה להכין את הרוטב ולהגיש (אני מוציאה את הכרוב כשעה לפני ההגשה על מנת שיהיה בטמפרטורת החדר ולא קר).

לפינלה אני מוסיפה שקדים פרוסים קלויים שנותנים עוד מרקם וטעם' בהמשך אגלה לכם איך אני קולה שקדים בלי טיפת שמן ובצורה הכי מהירה שאפשר.

לא אוהבים מיונז? אפשר לנסות עם רוטב טחינה תמצאו מתכון כאן סלט כרובית עם טחינה

הכנתי לכם סרטון הכנה מהיר מוזמנים להכנס…

סלט כרוב צלוי

חומרים:
1 כרוב לבן גדול
3 כפות שמן (אפשר יותר אבל חבל על הקלוריות …)
1 כפית מלח

חומרים לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל צ'ילי טרי (או יותר לטעמכם)
מיץ מחצי לימון גדול
1 כף מים
1/4 כפית מלח
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה

להגשה
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 פלפל צ'ילי
1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים עם פטנט (הסבר בהמשך)

אופן הכנה :

נחמם תנור 200 מעלות מצב גריל עליון טורבו
נרפד תבנית של התנור בנייר אפייה, נחתוך את הכרוב לחצי וכל חצי לרבע,

נחתוך כל רבע לחתיכות בעובי 2 ס"מ, נפזר את הכרוב על התבנית נשמן עם 2 כפות שמן, נתבל עם כפית שטוחה מלח, נערבב מעט ונשטח בחזרה על גבי התבנית ,

נכניס לתנור לשלב האמצעי, נאפה כ-1/2 שעה או עד שהכרוב נצלה היטב (וקצת נשרף בקצוות), נכבה את התנור עם התבנית בפנים, לאחר 10 דקות נוציא את התבנית לקירור בחוץ.

אופן הכנת הרוטב:

בקערית נשים 2 כפות מיונז, 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים, מיץ מחצי לימון גדול, 1/2 פלפל צ'ילי טרי חתוך לטבעות, 1 כף מים, 1/4 כפית מלח, חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, נערבב היטב.

שקדים פרוסים קלויים במיקרוגל: כן במיקרוגל פתרון מהיר ומדליק, מפזרים את השקדים על צלחת שטוחה
ומכניסים למיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם, עד שמקבלים שקדים קלויים וזהובים.

הגשה

נפזר כף שמן על גבי הכרוב הצלוי נערבב מעט, נניח את הכרוב על צלחת הגשה/כלי הגשה, נפזר 3 כפות מהרוטב, נערבב מעט את הכרוב עם הרוטב נפזר פיטורזיליה, עוד קצת מהרוטב, שקדים קלויים ונגיש לשולחן.

סרטון הכנה :

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. תודה על המתכון. מתאים להוסיף מעט עבניות שרי? (לא אוכלים פלפל חריף)

    1. היי
      שמחה שאהבת אפשר להוסיף פלפל מתוק לצבע (יש פלפלונים קטנים לא חריפים (
      את יכולה לנסות עגבנית שרי אחת עם כף סלט תטעמי , אם זה מסתדר לך בטעמים תוסיפי לכל הסלט הכח עניין של טעם ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן