היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בקלאווה אגוזים פרווה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בקלאווה אגוזים פרווה בצורת מלפוף (בקלאווה עירקית) הפעם במילוי אגוזי מלך, קריספי, טעים וממכר!!
קינוח פרווה מושלם, מוגש עם סירופ מתוק, אפשר לחסוך במתיקות ולהגיש עם אבקת סוכר,
אני אישית אוהבת את הבקלאווה בגרסת הסירופ, רצוי וכדאי להכין את הבקלאווה יום יומיים לפני ההגשה (לשמור במקרר) היא נשארת קריספית ולדעתי גם יותר טעימה, כל הטעמים מתמזגים פשוט מעדן!!
יש סרטון הכנה לצורה המיוחדת,

בקלאווה אגוזים פרווה

חומרים:
מקל עץ קוטר 1 ס"מ (רכשתי בהום סנטר )
תבנית תנור/ פיירקס
1 חבילה בצק פילו
3/4 כוס שמן קנולה

חומרים למלית:
500 גרם אגוזי מלך
1 כוס סוכר 
1 כף שמן
2 כפות מים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן  

קישוט: 1/2 כוס פיסטוקים טחונים. (לא חובה)

סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף לימון

סירופ אופן הכנה:
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש להניח לקירור.

מילוי אופן הכנה:

טוחנים במג'ימיקס 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה,   להוסיף את יתרת האגוזים ולטחון גס (לא ליצור מחית ), להעביר את תערובת האגוזים הטחונים לקערה ולהוסיף את התבלינים, 1 כף שמן ו-2 כפות מים,
נוצרה לנו תערובת לחה להניח בצד.

בקלאווה אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית הבקלאווה ראה סרטון.

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, מניחים דף פילו  ומברישים היטב בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון) , מניחים את המקל בקצה דף הפילו התחתון ומגלגלים חצי סיבוב, המקל מכוסה בפילו,

מניחים 2 כפות גדושות מהמילוי לכל אורך בצק הפילו צמוד למקל ומהדקים,
מגלגלים את המקל (המלופף בבצק פילו) עם תערובת האגוזים סיבוב נוסף,
מברישים את הבצק במעט שמן וממשיכים לגלגל את כל דף הפילו קיבלנו גליל,
מכווצים קצה אחד של הבצק על המקל (דוחפים את הבצק מהצד למרכז) וגם את הקצה השני,
קיבלנו גליל מכווץ,  מוצאים את המקל ומקבלים מלפוף,

מכינים כך את כל הבקלאוות, מסדרים על מגש אפייה, לא צמודים אחד לשני, חותכים לגודל הרצוי לפני האפייה (אני חותכת כל מלפוף ל-3 חתיכות )

לאפות בחום 180 מעלות (טורבו) כ-25-30 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב זהוב/חום מכל הכיוונים  . כשהמאפה יוצא מהתנור נשפוך בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) .

תהנו…..   אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפוי ולאפות יום, יומיים לפני ההגשה,
המרקם לא נפגם ויש לכם קינוח מהיר וטעים.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. בוקר נהדר
    נראה מעולה
    לכל בקלאווה דף פילו אחד? שנחתך ל3?
    כמה יחידות יוצאות בסופו של דבר לחבילה?

    1. היי
      בכל חבילת פילו יש בערך 14 יחידות
      יוצאות בערך 42 יחידות של בקלאווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן