היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדת קרם ותותים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


רולדת קרם תותים וקצפת מה צריך יותר! הרולדה טעימה וקלה להכנה הבצק רך ואוורירי משתלב מצוין עם התותים והקצפת ממש לאכול עננים טעימים ….

חומרים לרולדה:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל 
1/2 שקית אבקת אפיה
שמן  קנולה לשימון התבנית.
קרם:
2 שמנת מתוקה
1 אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 חבילה תותים
2 כפות ריבת תות
  
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
להוסיף לחלמון את תמצית הווניל ואבקת האפייה ולערבב היטב עם כפית עד שהתערובת בהירה .
להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
להוסיף ידנית את החלמון ולמערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,
להוסיף את הקמח ושוב לערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית מרובעת של התנור , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית) לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי.
מקררים את העוגה .
בעזרת סכין משחררים את קצבות העוגה (סביב כל העוגה) ומעבירים את הסכין מתחת לפני העוגה לשחרר את התחתית (ראה צילום) עד שכל העוגה נפרדת מהתחתית מתחילים מקצה אחד עד שמגיעים לקצה השני..
קרם:
להקציף 2 שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ואבקת אינסטנט פודינג לקצף יציב.
הרכבת העוגה:
כשהעוגה על גבי התבנית מורחים 2 כפות ריבת תות על פני כל העוגה , מפזרים כ-5 תותים חתוכים לקוביות גדולות , מורחים 1/2  מכמות הקצפת  על פני כל העוגה מגלגלים את העוגה  (אני מרימה עד לחצי העוגה ושוב הופכת ) לקבלת רולדה , מרימים את הרולדה בעדינות (תופסים מתחתית הרולדה ומרימים ) למגש הגשה מורחים את יתרת הקצפת שנשארה על פני כל העוגה מישרים ומשטחים את הקרם עם סכין רחבה , חוצים לחצי  6 תותים יפים מניחים על גבי הקרם ומורחים אותם בעזרת מברשת (רצוי סיליקון) בעדינות בריבת תות כך התותים נשארים מבריקים ויפים , שומרים בקירור ונהנים.  
העוגה לפני האפיה
העוגה לאחר האפיה
בעזרת סכין משחררים את העוגה
מריחת העוגה בריבה ופיזור קוביות התותים
מריחת הקרם הפנימי
גלגול העוגה לרולדה
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן