היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות פרגית בתיבול אסייתי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות פרגית בתיבול אסייתי

קציצות פרגית צלויות על מחבת עם 1 כפית שמן, התיבול אסיאתי, מתקבלות קציצות עסיסיות ממש טעימות ולא משמינות, הן נפלאות גם לאחר חימום קצר במיקרוגל בתוך כריך או לייד סלט טעים זו ארוחה שלמה מאוזנת ובריאה.

חשוב וחובה להשתמש במחבת/סיר טפלון זה לא יעבוד עם מחבת נירוסטה,

לילדים אני מגישה עם אורז סיני מוקפץ עם ירקות טעים וקל להכנה, אגב זו דרך מצויינת לרענן אורז לבן שלא אכלתם מתכון בהמשך,

קציצות פרגית בתיבול אסייתי

500 גרם פרגית טחונה
1 בצל מגורד גס ללא נוזלים (לסחוט את הבצל)
1 גזר מגורד דק
חצי חבילה פרחי ברוקולי (קפוא ומופשר )
1 שן שום כתושה
3 כפות סויה
1 כפית שמן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שטוחה סוכר
1/2 כפית שבבי צי'לי חריף
1/4 כפית מלח
מחבת טפלון חובה

אופן הכנה:
בקערה לשים פרגית טחונה, 1 בצל בגורד גס, 1 גזר מגורד דק, ברוקולי מופשר, שן שום כתושה, 3 כפות סויה, 2 כפות צ'ילי מתוק, 1 כפית שמן, 1 כף סוכר, שבבי צ'ילי , ו- 1/4 כפית מלח, לערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.

נחמם היטב על אש גבוהה מחבת/סיר טפלון נשים כפית שמן, כשהמחבת חמה ניקח כף מתערובת הפרגית וניצלה על המחבת נכין כך את כל הקציצות ננמיך את האש לבינונית גבוהה ונצלה עד שיש קצוות לבנים על קציצות הפרגית, זה הסימן שלנו להפוך את הקציצה לצד השני, צלייה קצרה של דקה עד לקבלת צבע יפה וזה מוכן, להוציא ולהעביר לכלי חסין חום או סיר,

כשהמחבת חמה אני מנקה את מחבת הטפלון עם נייר ניגוב יבש, מגבירה את האש, מוסיפה כפית שמן (אפשר גם בלי….) וממשיכה לצלות את כל הקציצות .

אני מגישה את הקציצות עם אורז סיני מוקפץ עם ירקות (דרך מצוינת לשדרג אורז לבן מוכן שלא אוכלים יותר):

אורז סיני מוקפץ עם ירקות:

חומרים: 
2 כוסות אורז מבושל (שימו לב זה אורז מבושל )
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן

אופציה לא חובה :1 ביצה +1/2 כפית סוכר+ 1 כפית רוטב סויה 

ביצה אופן הכנה :
מכינים ביצה מקושקשת : מערבבים בקערית 1 ביצה עם 1/2 כפית סוכר ו1 כפית רוטב סויה מטגנים ומערבבים תוך כדי עד לקבלת ביצה מקושקשת.
  
בסיר טפלון/ווק שמים 2 כפות שמן ומטגנים את הירקות,קוביות בצל, קוביות גזר, גמבה,
מטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה מוסיפים את האורז (המבושל) 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 5 כפות רוטב סויה מערבבים מטגנים עוד 3 דקות  על אש גבוהה מסירים מהאש, מוסיפים את החביתה המקושקשת ומגישים.

סרטון הכנה:

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן