היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות שוקולד שוקולד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות שוקולד שוקולד

עוגיות שוקולד שוקולד וקצת פקאנים … סוף סוף הגעתי למרקם שרציתי, עוגיות מושחתות גדולות מפתות ומלאות בשוקולד בתוספת פקאנים זה פשוט ממכר !! יפות ומיוחדות להגשה אי אפשר לעמוד בפיתוי,
היד נשלחת אוטומטית לעוגייה העגלגלה והשמנמנה הזו, מזכירות עוגיות קוקימן גדולות ומפנקות,

אפשר לגוון עם סוגי השוקולד שאתם אוהבים אני השתמשתי בשוקולד מריר, חלב, לבן ובלונדי, בקוביות גדולות.

כשהן יוצאות מהתנור ומתקררות מעט (השוקולד עדיין נוזלי/רך) זה ביס מושלם כזה שנמס בפה ועושה טוב על הנשמה…. עונג צרוף !

על מנת לקבל את המרקם המושלם הזה אני מכינה את העוגיות ומקפיאה אותן מינימום שעה לפני האפייה, (אני מקפיאה אותן ומעבירה לכלי סגור ואופה ישר מהמקפיא, לא תתפסו אותי בלי קינוח לאורחים ספונטניים …) מחממים היטב תנור 180 מעלות טורבו ואופים כ 10- 12 דקות מוציאים ומקררים לפני ההגשה. זה נראה שהעוגייה רכה ולא מוכנה אבל היא מתקשה לאחר הקירור (לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת) הכנתי סרטון הכנה בסוף הפוסט…

עוגיות שוקולד שוקולד

חומרים: ל-17  עוגיות גדולות 50 גרם כל אחת
כוס מדידה 200 מ"ל
200 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם שוקולד מריר חתוך לרוביות גדולות
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום דמררה (135 גרם)
1/4 כוס סוכר לבן (45 גרם)
1 ביצה L
1 כפית ליקר פרנג'ליקו / אמרטו
2 כוסות קמח 240 גרם
1/2 כוס קקאו 45 גרם
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

תוספות :
100 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות גסות
100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות גסות/ בלונדי
1 כוס חצאי פקאן/ אגוזי מלך לא קלויים (אופציה)

אופן הכנה
בקערת  נשים חמאה רכה מאוד, 3/4 כוס סוכר חום, 1/4 כוס סוכר לבן, נערבב עם מטרפה 1 דקה,

נוסיף, 1 ביצה שלמה, 1 כפית ליקר, מוסיפים חצי כוס קקאו, 2 כוסות קמח, 1 כפית שטוחה אבקת אפייה, 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה, מערבבים ידנית עם כף עד שהתערובת אחידה בלבד (לא לערבב הרבה ),

מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות גדולות ומערבבים קלות, מכניסים את התערובת למקפיא ל10 דקות.

לאחר הקירור לוקחים כף גדושה מהתערובת במשקל 50 גרם, מגלגלים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נשטח (עם היד) את העוגייה לעובי 1 ס"מ, להשאיר מרווח של 3 ס"מ מעוגייה לעוגייה,
לקשט כל עוגייה ב-3 קוביות שוקולד לבחירתכם חלב/לבן/בלונדי ( לדחוס את קוביות השוקולד לתוך העוגייה חצי קובייה בתוך הבצק, החצי השני השני מבצבץ לו מחוץ לעוגייה.

להוסיף חצאי פקאנים לא קלויים (שמתי 2 חצאים בכל עוגייה), תרגישו חופשי לגוון עם אגוזים, אחרים אגוזי לוז, מלך.

להכניס את העוגיות עם התבנית למקפיא לחצי שעה עד שעה לפחות או עד שהן מתקשות.

לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות כ-13 דקות הן יוצאות רכות זה בסדר הם מתקשות לאחר הקירור.

סרטון הכנה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן