היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קיש פטריות וגבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קיש פטריות וגבינות קל ומהיר הכנה, הפעם הכנתי קישים קטנים 3 יחידות בקוטר 16 ס"מ מחלקים ל- 8 משולשים ויש לכם מנה אישית בול במידה הנכונה, השתמשתי במלאווח כבסיס לקיש, הבצק בדיוק בעובי הנכון לא תרגישו שזה מלאווח, פתרון טעים ומהיר.

אפשר למלא בכל ירק שאוהבים (בצל, ברוקולי תרד).

תשמחו לדעת שאפשר להכין מראש כולל האפייה ולשמור במקפיא, מחממים בתנור והקיש כמו חדש,

קיש פטריות וגבינות

חומרים ל- 3 קישים בקוטר 16 ס"מ

1 חבילה מלאווח
3 חבילות פטריות טריות שמפיניון
1 בצל גדול מאוד
25 גרם חמאה
2 כפות שמן
200 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינה צהובה
3 כפות פרמז'ן מגורד
1 שמנת מתוקה38% (250 מ"ל)
2 ביצים
1 כפית קורנפלור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה :

נפשיר 3 יחידות של מלאווח, ברגע שהמלאווח הפשיר נשמור במקרר.

נחתוך לקוביות קטנות, בצל גדול, נפרוס את הפטריות,
נחמם מחבת על אש בינונית גבוהה, במחבת נשים 25 גרם חמאה וכף שמן, נוסיף קוביות בצל ונטגן עד לשקיפות,

נוסיף פטריות טריות חתוכות, 1/4 כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית אגוז מוסקט, לטגן עד שהפטריות מוכנות ואין נוזלים המחבת לטעום ולתקן תיבול של מלח במידת הצורך (תזכרו שמוסיפים גבינה מלוחה וצהובה שהן מלוחות בפני עצמן) מניחים בצד,

מסדרים את המלאווח על התבניות , נדקק מעט את הקצוות על מנת להגדיל את קוטר הבצק שיווצרו לנו שוליים בגובה 3 ס"מ, נחורר את תחתית הבצק בעזרת מזלג,

על כל פשטידה נפזר 1/3 גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת (לשיקולכם), 1/3 מתערובת הפטריות, 1/3 גבינה צהובה מגורדת וכף פרמז'ן,

נחמם תנור לחום 170 מעלות טורבו

נכין רוטב רויאל (שם מפוץץ לתערובת של שמנת וביצים ….):
בקערה עמוקה נשים שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל), 2 ביצים, 1 כפית קורנפלור,
נערבב עם מטרפה ידנית עד שהבלילה חלקה, נפזר את הרוטב באופן שווה בין הקישים.

נכניס לאפיה כ-40 דקות או עד שהקיש זהוב/ שחום, בתחתית, לתת לקיש להתקרר מעט ולהגיש ❤️

הקפאה : כשהקיש קר לאחר האפייה נארוז אותו היטב עם נייר אפייה וניילון נצמד ונכנס להקפאה
ביום ההגשה להפשיר במקרר ולחמם בתנור חום 160 מעלות .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. האם ניתן להשתמש לקיש רויאל בשמנת לבישול, בטעות קניתי הרבה…
    תודה

  2. הי אפשר בתבנית 24 אם כן שמים 2 מלאווח שמחברים ביניהם? או שכבר עדיף בצק עלים?

    1. היי,
      אפשר לסדר 3 מלאווחים בתבנית ולחתוך לפי הצורך
      (לא לשים אחד על השני הכל בשכבה אחת הם מתחברים באפייה ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן