היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקיטס גבינה פטנט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקיטס גבינה פטנט, איך לא חשבנו על זה קודם, הייתה לי הברקה! הכנתי את צורת הבורקיטס בדרך שונה, מדליקה, מהירה, שחוסכת המון בצק מיותר, מתקבלים בורקיטס פריכים וטעימים,

מושלמים לארוחת בוקר/ערב מפנקת או כיבוד מהיר לאורחים ספונטניים, להגיש עם ירקות, ביצים קשות ויש לכם ארוחה מושלמת.

לא חייבים לאפות את כל הכמות, אני, בדרך כלל אופה חצי כמות ואת החצי השני מקפיאה (לפני האפייה מופרדים אחד מהשני בניילון או נייר אפייה לשמור במקפיא בכלי סגור)

בשעת הצורך אני אופה ישירות מהמקפיא ללא הפשרה ויש לי בורקטיס חמים ומפנקים ,

בורקיטס גבינה פטנט

חומרים: כ- 40 בורקיטס (כוס בנפח 200 מ"ל )
3 כוסות קמח פחות כף (סה"כ 350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%)
1/4 כוס שמן
1 ביצה ׁL
1 כפית שטוחה מלח

מילוי:
300 גרם גבינה בולגרית 24% או צפתית או גבינה בוכרית/חמד
100 גרם גבינה צהובה 28% מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 ביצה טרופה (החצי השני לציפוי)
1 שקית זילוף חד פעמית

לציפוי :
1/2 ביצה מהמילוי
שומשום, קצח

בצק אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח (פחות כף), 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן, 1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, ללוש ידנית עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) לעטוף בניילון ולהניח במקרר ל-1 שעה

מילוי :
בקערה לפורר את הגבינה המלוחה, גבינה צהובה מגורדת ומוצרלה, לטעום ובמידה וחסר מלח להוסיף מעט, רק אז להוסיף 1/2 ביצה טרופה (כ-2 כפות ),

לערבב עד לקבלת תערובת אחידה להכניס לשקית זילוף ולשמור במקרר.

אופן הכנה הבורקיטס:

לאחר הקירור נחלק את הבצק ל-2 חלקים, להניח נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר קמח בנדיבות (חשוב למניעת הדבקות הבצק)  להניח עוד נייר אפייה על הבצק לפדר מעט קמח (לקבלת רידוד אחיד) לרדד את הבצק למלבן בעובי 2 מ"מ, באורך 35 ס"מ, בהתחלה הבצק קצת קשה לרידוד, הוא מתרכך תוך כדי רידוד, לקמח היטב, ליישר בעזרת סכין את קצוות המלבן.

בקצה הבצק, לסמן חצאי עיגולים בעזרת קורצן עגול(בקוטר 7 ס"מ רק לסמן לא לחתוך ) צמודים אחד לשני (אפשר גם בלי, אבל יותר מדוייק וחוסך בצק מיותר), ראה סרטון למטה…

במרכז כל חצי עיגול צמוד לקצה הישר של הבצק, נזלף גבינה בנדיבות,

בעזרת נייר האפייה מרימים את הבצק עם הגבינות מגלגלים גילגול אחד, מוציאים את נייר האפייה, קורצים חצאי עיגול צמודים אחד לשני, מהדקים טיפה את הבורקטס ומעבירים למגש התנור מרופד בנייר אפייה,

מישרים את הבצק בעזרת סכין, מוציאים בצק מיותר (אין הרבה) וממשיכים להכין את כל הבורקיטס באותה דרך.

אופים בחום 170 מעלות כ- 20 עד שמזהיב.

לא חייבים לאפות את כל הכמות, אני, בדרך כלל אופה חצי כמות ואת החצי השני מקפיאה (לפני האפייה מופרדים אחד מהשני בניילון או נייר אפייה לשמור במקפיא בכלי סגור)

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן