היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קיש בצל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קיש בצל עם גבינות קל ומהיר הכנה, הכנתי 2 קישים בקוטר 18 ס"מ, מחלקים ל- 8 משולשים ויש לכם מנה אישית בול במידה הנכונה, השתמשתי במלאווח כבסיס לקיש, הבצק בדיוק בעובי הנכון לא תרגישו שזה מלאווח, פתרון טעים ומהיר, את המילוי אני מכינה במיקרוגל אפשר גם לטגן על מחבת אבל באמת שאין צורך.

תשמחו לדעת שאפשר להכין מראש כולל האפייה ולשמור במקפיא, מחממים בתנור והקיש כמו חדש, מושלם לארוחה ספונטנית, שולפים קיש, סלט ליד ואתם מסודרים.

קיש בצל

חומרים ל-2 קישים קוטר 18

או 3 קישים בקוטר 16 (ואז לחלק את המלית והגבינות ל3)

1 חבילה מלאווח
2 בצלים גדולים מאוד
20 גרם חמאה
1 כף שמן זית
200 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינה צהובה
6 כפות פרמז'ן מגורד
1 שמנת מתוקה38% (250 מ"ל)
2 ביצים
2 כפיות קורנפלור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה :

נפשיר 2 יחידות של מלאווח, ברגע שהמלאווח מפשיר נשמור במקרר.

נקלף את הבצל נחתוך לחצי ואז לרבעים, את הרבעים נפרוס לפרוסות דקות (לא דקות מידי)
נעביר את הבצל לצלחת חסינת חום למיקרוגל, נוסיף לבצל 1/2 כפית מלח, נערבב מעט, נוסיף 20 גרם חמאה וכף שמן, נעביר למיקרוגללבחום גבוהה כ- 5 דקות (לערבב אחרי 3 דקות) הבצל מתרכך (לסנן את הנוזלים) להניח בצד.

מסדרים את המלאווח על התבניות , נדקק מעט את הקצוות על מנת להגדיל את קוטר הבצק שיווצרו לנו שוליים בגובה 3 ס"מ, נחורר את תחתית הבצק בעזרת מזלג,

על כל פשטידה נפזר 1/2 מהגבינה הבולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת (לשיקולכם), חופן גבינה צהובה, כף פרמז'ן, ו- 1/2 מתערובת הבצל(ללא נוזלים) ,על הבצל נפזר שוב חופן של גבינה צהובה מגורדת וכף פרמז'ן,

נחמם תנור לחום 170 מעלות טורבו

נכין רוטב רויאל (שם מפוצץ לתערובת של שמנת וביצים ….):
בקערה עמוקה נשים 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל), 2 ביצים, 2 כפיות קורנפלור,
נערבב עם מטרפה ידנית עד שהבלילה חלקה, נפזר את הרוטב באופן שווה בין הקישים.

נכניס לאפיה כ-40 דקות או עד שהקיש זהוב/ שחום, בתחתית, לתת לקיש להתקרר מעט ולהגיש ❤️

הקפאה : כשהקיש קר לאחר האפייה נארוז אותו היטב עם נייר אפייה וניילון נצמד ונכנס להקפאה
ביום ההגשה להפשיר במקרר ולחמם בתנור חום 160 מעלות .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן