היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פשטידות תרד וגבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פשטידות תרד וגבינות 

יאסו חברים!  אני לא יודעת אם אתם יודעים אבל אצלנו במשפחה חיים  ונושמים יוונית , בכל שישי אחר הצהריים יש טברנה בבית הורי, עם מוזיקה יוונית שמתנגנת לה ברקע, על השולחן המון מזטים טעימים ,שתייה חריפה, אווירה טובה, לוקחים פסק זמן מכל הלחץ של השבוע נרגעים, רוקדים ריקודים יוונים ובעיקר מורידים הילוך,

השנה קובי החליט ללמוד לנגן על בוזוקי שנרכש באתונה והחגיגה בעצומה,

אז כיאה לשולחן יווני הכנתי פשטידות קטנות של תרד עם גבינה מלוחה, הפשטידות מהירות הכנה וממש טעימות (מתאימות גם לפסח ), הגשתי עם המון מזטים טריים כמו פלפל מתוק בחומץ לימון שום ושמן זית, צנוניות מתובלות, גבינה מלוחה עם עגבניות מיובשות ושמן זית, זיתי קלמטה, סלט של תרד, עגבניות , בצל סגול וחתיכות גבינה ממש כמו ביוון , אז יאמאס (לחיים) חברים שנדע רק שמחה ואהבה … כל המתכונים למטה.

 

פשטידות תרד וגבינות

חומרים : תבנית מאפינס מסיליקון (12 יחידות )

300 גרם תרד (קניתי שטוף) 
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות בינוניות
250 גרם גבינה בולגרית 24%
3 כפות שמנת חמוצה 15%
2 כפות גדושות קמח מצה או פירורי לחם 
150 גרם גבינה צהובה /קשקבל מגורדת 
3 ביצים(L)
3 כפות חלב 
קורט מלח
1/4 כפית פלפל שחור 
1 כף שמן לשימון התבנית 
 
אופן הכנה :
נחמם תנור 180 מעלות.
 
בקערה נשים בצל קצוץ , תרד חתוך לרצועות , גבינה בולגרית מפוררת גס, 3 כפות שמנת חמוצה, גבינה צהובה, 3 כפות חלב, 3 ביצים , 1/4 כפית מלח , 1/4 כפית פלפל שחור, 2 כפות גדושות קמח מצה, נערבב היטב עם כף, 
 
נשמן היטב תבנית שקעים (מסיליקון על מנת למנוע הדבקות לתבנית) נמלא את התבניות בתערובת , נאפה כ- 35 דקות או עד שהפשטידות משחימות , נוציא ונניח לקירור , נעביר סכין לא חדה בדפנות הפשטידות ונחלץ כל פשטידה לצלחת הגשה , להגיש חמים , הן טעימות גם קרות . 
 
מזט פלפל אדום :
3 פלפלים אדומים , 1/4 כפית מלח , 1 שן שום, 1 כף שמן זית , חצי לימון ו2 כפות חומץ .
אופן הכנה:
נשרוף את הפלפלים על הגז , נקלף את הקליפה ננקה את הפלפלים מהגרעינים , נחתוך גס לאורך, נתבל בלימון, חומץ, שן שום מגורדת דק , מלח ושמן זית, נערבב ונגיש.
 
מזט גבינה מתובלת:
100 גרם גבינה בולגרית פיראוס , 3 עגבניות מיובשות, 1 כף שמן זית, 2 עלי נענע או בזיליקום
אופן הכנה:
לחתוך גבינה , לפזר עגבניות מיובשות חתוכות גס, לפזר בזיליקום קצוץ, מעל הכל שמן זית .
 
מזט צנונית מתובלת:
צנוניות טריות חתוכות לרבעים, 1 כף מיץ לימון, 1 כף שמן זית, 1/4 כפית מלח קורט פלפל גרוס,
אופן הכנה:
לערבב הכל ולהגיש .
 
מזט סלט תרד ירקות וגבינה:
עלי תרד ביבי , 1/2 בצל סגול פרוס דק, 2 עגבניות אדומות חתוכות גס,  מתבלים בלימון , שמן זית, מלח, לערבב , לפזר מעל גבינה מלוחה וזיתים .
 
מזט זיתי  קלמטה לרכוש זיתים איכותיים שמנמנים וטעימים .

טיפ: אפשר להפוך את הפשטידה לדיאטטית
להשתמש בגבינה בולגרית 5%, גבינה צהובה 9% ובמקום שמנת חמוצה 3 כפות קוטג' ,.
 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן