פרגיות צלויות בלי טיפת שמן מתובלות במלח ופלפל גרוס, עסיסיות, מהירות הכנה, מתכון קל, פשוט ובעיקר טעים ! האמת שזה המתכון הכי קצר שיצא לי להכין או לכתוב…. חחחח הפרגית מספיק שומנית מבלי להוסיף לה עוד שומן ולהבדיל מחזה עוף היא לא מתייבשת בזמן הצלייה ונשארת עסיסית גם לאחר הקירור
חשוב להקפיד לצלות על מחבת/סיר טפלון, או מחבת פסים טפלון
בסיר רגיל זה לא יעבוד, הטפלון מונע מהפרגיות להדבק לתחתית, ומכיוון שאנחנו צולים בלי טיפת שמן זה משמעותי, חייבים להשתמש בסטייק פרגית פרוס דק ולתבל היטב במלח ופלפל גרוס, זה קצת חרפרף אבל שווה הכל (לטעמי זה לא חריף רק לידע כללי).
נרשמה התלהבות אדירה מהטועמים נאמר שזה מרגיש כמו על האש …
הפרגיות טעימות גם לאחר חימום במיקרוגל.
פרגיות צלויות
חומרים: מחבת טפלון
1.5 ק"ג סטייק פרגית פרוס דק
פלפל גרוס לפיזור
מלח לפי הצורך
אופן הכנה:
לשטוף את סטייק הפרגית ולייבש (עם נייר סופג או להניח במסננת להגרת הנוזלים)
להמליח את הפרגית היטב עם מלחייה, ולפלפל בפלפל גרוס, בצד אחד בלבד,
לחמם היטב על אש גבוהה מחבת/סיר טפלון, להניח את פרוסות הפרגית עם הצד המתובל על המחבת בשכבה אחת , כמה שנכנס בלבד,
להניח לפרגיות להצלות, עד לקבלת קצוות לבנים, בזמן הזה לתבל את הצד השני של הפרגיות (בזמן הצלייה), להפוך את הפרגית ולצלות עד לקבלת צבע יפה משני הצדדים,
להנמיך את האש ולתת לפרגית עוד 2 דקות צלייה על אש נמוכה (ככה היא תתבשל גם מבפנים) אחרי 2 דקות מגבירים את האש וצולים עוד דקה מכל צד, עד שכל הפרגית מקבלת צבע יפה,
להוציא, לנקות את המחבת עם נייר ניגוב (זהירות חם),
ולהמשיך לצלות את יתרת הפרגיות שו רק בשכבה אחת ).
לאכול חם ולהתענג על כל ביס 🙂
רוצים עוד מתכוני פרגית?
2 תגובות
נראה מושלם וקל להכנה.
המלח- דק? או גס? תודה
היי תודה רבה
ממש קל להכנה
מלח דק 🙂