היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוף עם שומר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


תבשיל של עוף עם שומר סיר משגע מהמטבח המרוקאי, בתקופה הזו השומר נמצא בשיאו הוא טרי, מתוק וטעים, השומר בעל ערכית תזונתיים מצוינים יש בו ויטמין C והמון נוגדי חמצון , אין בו כמעט קלוריות ויש בו המון סיבים תזונתיים , אני אוהבת את הירק הנפלא הזה בכל צורה , בסלט טרי או מבושל, בעת הבישול הוא מקבל טעם עדין ומתקתק , טעם האניס מתנדף כמעט לגמרי ומתקבל טעם מיוחד, בשילוב עם עוף זו חגיגה חמה וטעימה תבשיל קל להכנה ומאוד טעים  לאכול עם אורז לבן או לחם טרי . 


חומרים : סיר סוטאז' 28 רצוי טפלון 

3 פקעות שומר טריות (לבחור שומר שמנמן ורחב )
8 יחי' שוקי עוף (ללא עור )
2 כפות שמן 
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
1/4 כפית פפריקה
1.5 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

חותכים את השומר לחצי וכל חצי מחלקים לשלושה חתיכות (שורש השומר נחתך עם העלים כך השומר שומר על צורתו השלמה ולא מתפרק לפרוסות.)במידה ויש עלים ירקרקים צעירים אני מכניסה גם אותם לתבשיל הם נותנים המון טעם. 

בסיר שמים 2 כפות שמן , מטגנים את העוף מכל הצדדים עד להשחמה, מוסיפים את השומר ומטגנים מעט עד להשחמה משני הצדדים , מפזרים , כורכום, פלפל שחור, מלח, פפריקה, ושבבי צ'ילי, מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, מביאים את התבשיל לרתיחה כ-10 דקות , מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-3/4 שעה או עד שהמים מתאדים כמעט עד הסוף, השומר רך והעוף מוכן, מדי פעם מפזרים עם כף מהרוטב שנוצר על העוף והשומר, באמצע הבישול טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. להגיש חם עם אורז לבן או לחם.






שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן