היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת תפוחים ושקדים לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת תפוחים ושקדים לפסח, רכה, לחה ועסיסית, השילוב של שקדים טחונים בעוגות בחושות הוא מנצח, המרקם של העוגה מטריף, התפוחים מוסיפים לחות וטעם, שימו לב חייבים להכין אותה יום לפני ההגשה אפילו יומיים זה יעשה לה רק טוב, הטעמים מבשילים ומתקבלת עוגה שלא תפסיקו ליישר…. העוגה פרווה אמרתי?

אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה, להפשיר ביום ההגשה הטעם לא נפגם מניסיון ❤️

עוגת תפוחים ושקדים לפסח

חומרים: תבנית 24 או תבנית אינגליש קייק 30/10

3 תפוחי עץ מקולפים ומגורדים גס 300 גרם (עם הנוזלים)
1.1/2 כוסות סוכר לבן (270 גרם)
3 ביצים (L)
3/4 כוס שמן (130 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית שטוחה סודה לשתיה (5 גרם)
1 כפית גדושה מאוד קינמון

1 כוס קמח מצה ( 110 גרם)
1.1/2 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
2 כפות ליקר שקדים (אמרטי) או תמצית וניל

לציפוי :חופן של שקדים פרוסים לא קלויים (לא חובה )

אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1.1/2 כוסות שקדים, 1 כוס קמח מצה, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, 1 כפית קינמון, נערבב ונניח בצד.

בצלחת עמוקה נשים תפוח מגורד גס, 2 כפות ליקר אמרטי .

בקערת המיקסר נקציף 3 ביצים שלמות 1 דקה, נוסיף את הסוכר,ונערבל עד לקבלת קציפה לבנה, להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה את השמן עד לקבלת בלילה אחידה,

נוסיף ידנית את התפוחים המגורדים גס (עם הנוזלים) נערבב בעדינות עם מרית/לקקן , נוסיף את היבשים בהדרגה ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .

נרפד תבנית 24 קפיצית עם נייר אפייה, נשפוך את התערובת לתבנית,
נכניס לאפייה של 10 דקות, נפזר את השקדים הפרוסים מסביב לעוגה (ברגע שהעוגה נאפת קצת השקדים לא שוקעים לתות העוגה),

ונחזיר לאפייה של כ- 35 דקות (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה ששיפוד עץ ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה .

נוציא את העוגה מהתנור, לרשת לא על משטח,

נמתין 5 דקות נעבור עם סכין על דפנות התבנית להפריד את העוגה, לאחר שהעוגה התקררה,לניילן היטב.
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לאכול יום למחרת אפילו יומים טעמה רק משתבח …

לעוגות נוספות לפסח:

עוגת שקדים וקוקוס לפסח

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. היי סיגל, ראשית אציין שיש לך אתר מקסים עם מתכונים סופר שווים.
    יש לי שאלה: ראיתי שיש לך באתר את אותה עוגה גם עם קמח רגיל, לא לפסח.
    בעינייך, איזה מהן מוצלחת יותר? כי אני באופן אישי, לא מחבבת עוגות עם קמח מצה.
    תודה על שתוף המתכונים.

    1. היי לאה
      תודה רבה שמחה שאהבת, שתי העוגות טובות ומאוד דומות בטעמים שלהם למרות שיש באחת מהן קמח מצה, לשיקולך
      חג שמח
      סיגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן