היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שיש נוטלה שקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שיש נוטלה שקדים מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר, מרקם לח עסיסי ועשיר עוגות בחושות עם שקדים זו החולשה שלי תוסיפו אגוזי לוז ונוטלה וזו התמכרות מתוקה❤️❤️

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.

מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .

מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.

הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.

עוגת שיש נוטלה שקדים

חומרים : תבנית אינגליש קייק 30/10 לא חד פעמית או תבנית עגולה 24

כוס בנפח 200 מ"ל
1 כוס סוכר לבן (180 גרם)
1/4 כוס סוכר חום (45 גרם)
4 ביצים (L)
3/4 כוס שמן (130 גרם)
1 כוסות קמח (120 גרם)
1 כוסות שקדים טחונים (100 גרם)
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כף ליקר שקדים (אמרטי)
3 כפות גדושות ממרח נוטלה
1 כוס אגוזי לוז קלויים חתוכים גס (אפשר גם מלוחים..)

אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1 כוס שקדים, 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס, נערבב עם כף ונניח בצד.

בקערת המיקסר נקציף (במהירות גבוהה) ביצים שלמות(בלי הקליפה כן…) 1/2 דקה, נוסיף סוכר לבן וסוכר חום ונקציף כ-1 דקה , להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה 3/4 כוס שמן עד לקבלת קציפה אחידה,

נוסיף ידנית את היבשים בפעם אחת ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

נרפד תבנית עם נייר אפייה, נשפוך את בלילת השקדים לתבנית, נפזר עם כף את 3 כפות נוטלה לאורך כל העוגה, בעזרת קיסם עץ ניצור שיוש לאורך העוגה. נפזר אגוזי לוז קלויים ושבורים גס מעל העוגה ,

נכניס לאפייה של כ-שעה 160 מעלות טורבו באמצע התנור (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה .

נוציא את העוגה מהתנור ונקרר על רשת.

לאחר שהעוגה התקררה לניילן היטב
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לאכול יום למחרת

עוגת תפוחים ושקדים

סרטון הכנה הכנסו לכאן

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן