היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת תפוחים ושקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת תפוחים ושקדים, הכי טעימה שאכלתי !! המרקם שלה הורס!! סטיקי, עשיר ולא דחוס, אני ממש אוהבת עוגות בחושות, עסיסיות כאלה שיש להם פירורים לחים, לא מסוגלת לעמוד בפיתוי, עוגות קרם פחות עושות לי את זה, אני יותר בעניין של בחושות, עוגיות פריכות ושמרים.

את המתכון לבחושה הזו קיבלתי מהקונדיטור המוכשר והמקסים דן  איזביצקי את דן פגשתי לראשונה במסגרת סדנת צילום מעשירה אצל מרין קויפמןהשתתפתי בה יחד עם יהודית אביב הלוחשת לאוכל ,

 הייתי חייבת לקבל את המתכון, זו הייתה אהבה מהביס הראשון, שברתי את הדיאטה שלי,  לא היה אכפת לי מהקלוריות היה שווה כל ביס משמין …

את המשך היום ביליתי עם ג'ודי המדהימה והמוכשרת  שהפכה מזמן לחברה טובה אמיתית ולא ווירטואלית,
נהננו מיום בנות ארוך וכיפי, אכלנו צחקנו, נפגשנו עם בלוגריות אחרות למפגש אינסטגרמי נעים וטעים, חזרנו הבייתה עייפות ומסופקות יום שכולו חוויה .

למחרת דן שלח לי את המתכון ושיתף בהמון טיפים שווים,

את העוגה מכינים 3 ימים לפני ההגשה (כן צריך להתאפק 3 ימים), המרקם שלה משתבח והעוגה מבשילה, בכלל שימו לב שכל העוגות הבחושות טעימות יותר לאחר יום/ יומיים של המתנה זה עושה להן רק טוב ,

לאפות את העוגה רק בתבנית מתכת לא חד פעמית !

בבקשה לא להוריד בכמויות השמן והסוכר זה משמעותי למרקם העוגה (היא לא דיאטטית אמרתי כבר? )

לאחר הוצאת העוגה מהתנור לחכות 5 דקות ואז לחלץ את העוגה מהתבנית ולקרר על רשת .

העוגה מאוד עשירה רצוי לאכול ממנה במנות קטנות ותאמינו לי זה שווה שווה שווה !!

עוגת תפוחים ושקדים 

חומרים : תבנית אינגליש קייק 30/10 מתכת

2 ביצים (L)
1.3/4  כוסות סוכר (285 גרם)
1 כוס שמן (170 גרם)
1 כפית גדושה אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית סודה לשתיה (5 גרם)
1 כפית גדושה קינמון (6 גרם)
1.1/3 כוסות קמח (172 גרם)
1.3/4 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
2 תפוחי עץ בינונים 285 גרם מקולפים ומגורדים גס (עם הנוזלים)
1 כף ליקר שקדים (אמרטי לא לוותר )
1 כף תמצית וניל איכותית

חופן שקדים פרוסים לקישוט

אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1.3/4 כוסות שקדים, 1.1/3 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית סודה לשתיה, 1 כפית קינמון, נערבב ונניח בצד.

בצלחת עמוקה נשים תפוחי עץ מגורדים גס, 1 כף ליקר שקדים, 1 כף תמצית וניל.

בקערת המיקסר נקציף ביצים שלמות 1 דקה, נוסיף את הסוכר בזרם דק עד לקבלת קציפה לבנה, להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה את השמן עד לקבלת קציפה אחידה,

נוסיף ידנית את תפוחי העץ המגורדים (עם הנוזלים) נערבב בעדינות עם מרית/לקקן , נוסיף את היבשים בהדרגה ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .

נרפד תבנית עם נייר אפייה נשמן ממש מעט , נשפוך את התערובת לתבנית נפזר חופן שקדים פרוסים,

נכניס לאפייה של שעה (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה .

נוציא את העוגה מהתנור נמתין 5 דקות נחלץ את העוגה מהתבנית ונקרר על רשת (משאירים את נייר האפייה )

לאחר שהעוגה התקררה לניילן היטב
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לחכות 3 ימים לפני ההגשה.
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

  1. העוגה ניראת כל כך טעימה! חייבת לנסות להתאים אותה לפסח, אם אוסיף קמח שקדים ואפחית מהקמח ואחליף אותו בקמח כשר לפסח/קמח תמי.
    מה דעתך? אפשרי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן