היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שוקולד בחושה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שוקולד בחושה עסיסית וטעימה כזו שלא מפסיקים ליישר, קערה אחת וכף, בלי הקצפות, ערבוב ידני, קלה, קלה להכנה, לאכול פרוסת עוגה שמנמנה עם כוס קפה, שוקו, חלב חם זה שילוב מושלם,
אני אוהבת אותה בלי ציפוי שוקולדי בטופ, בעיני היא נפלאה כמו שהיא, עסיסית ולא מתפוררת,
באמת שעוגות כאלה זו חולשה מבחינתי אני מכורה ….
במידה ותרצו לצפות אותה בשכבת שוקולד נוספת (באמת שאין צורך ) יש מתכון בסוף..

עוגת שוקולד בחושה

כוס בנפח 200 מ"ל

תבנית אינגליש קייק 30/10 (לא חד פעמית) או תבנית 24 או תבנית קוגלאוף 24
חומרים:
2.1/2 כוסות קמח ( 300 גרם)
1 כוס סוכר לבן (160 גרם)
3/4 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה) (120 גרם)
1/2 כוס קקאו (לא שקולית)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם סה"כ )
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
4 ביצים L
3/4 כוס שמן
1 כף נס קפה (נמס)
1.1/4 כוסות מים רותחים
100 גרם שוקולד צ'יפס חלב
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

להרטבת העוגה:
חצי כוס מים רותחים
2 כפות סוכר

אופן הכנה:
לחמם תנור 170 מעלות

בקערה גדולה נשים, 2.1/2 כוסות קמח, 1 כוס סוכר לבן, 3/4 כוס סוכר חום כהה,
2 שקיות אבקת אפייה, 1 כף קפה נמס, 1/2 כוס קקאו,
לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה,

להוסיף לפי הסדר הבא: 4 ביצים, 3/4 כוס שמן, 1 מיכל שמנת חמוצה 15ֵֵ%, לערבב ידנית (עם כף) את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה, היא קצת קשה זה בסדר.

בכוס 200 מ"ל לשים מים רותחים (כן רותחים) ולהוסיף לעיסת העוגה, לערבב עם כף בצורה נמרצת, זה נראה קצת מוזר אבל לאחר כמה ערבובים, הבלילה מסתדרת (לא להיבהל), להוסיף עוד 1/4 כוס מים רותחים ולערבב שוב עד לקבלת בלילה ללא גושים (היא דלילה זה בסדר),

נחמם תנור 170 מעלות טורבו, נשמן מעט את התבנית שבחרנו, או לשים נייר אפייה,

נעביר את הבלילה לתבנית ונאפה בחום 170 מעלות, לאחר 7 דקות, נוציא את העוגה ונפזר נטיפי שוקולד צ'יפס, אני מוסיפה אותם רק עכשיו על מנת שהם לא ישקעו בתוך הבלילה לתחתית התבנית,
אופים עוד כ- 20 דקות, או עד שקיסם ננעץ ויוצא נקי סה"כ אפייה כ25 דקות, זהירות לא לייבש אותה.

במהלך האפייה לאחר 15 דקות אפשר להניח נייר אפייה מעל העוגה בצורה חופשית, ככה היא נאפת מהר והשכבה העליונה לא נאפת יתר על המידה.

כשהעוגה מוכנה ויוצאת מהתנור (כשהיא חמה ) נרטיב אותה עם 1/2 כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפות סוכר,

לאכול לאחר שהעוגה מצטננת לה בטמפרטורת החדר.

ציפוי שוקולדי (באמת שאין צורך)

100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה

לחמם במיקרוגל בפולסים כל 15 שניות לערבב עד להמסה וקבלת תערובת חלקה, לשפוך ולצפות את כל העוגה .



שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. שלום סיגל,
    המתכון רשום בצורה כל כך מדויקת ( מזמן לא ראיתי הקפדה כזו בכל הפרטים).
    לדעתי, אין מקום לשאלות . הכל כל כך ברור!
    כל הכבוד!
    מרווה שכולם ילמדו ממך מה זה מתכון רשום.
    כל הכבוד.

  2. המתכון נראה מעולה. ֿ
    עד כמה השמנת החמוצה נחוצה במידה ואני רוצה להפוך אותה לפרווה?
    תודה!

    1. היי,
      השמנת נחוצה מאוד,
      את יכולה להחליף בכוס קרם קוקוס לפרווה לדעתי זה
      יהיה תחליף ראוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן