עוגת מוס שוקולד וטופי בוטנים מלוחים
עוגת מוס שוקולד וטופי בוטנים מלוחים, אוכלים אותה קפואה שכבת המוס מתקשה בהקפאה,
שכבת הטופי לא קופאת לגמרי ממש כמו עוגת גלידה מפנקת,
העוגה מזכירה בטעמה ממתק סניקרס שילוב מטריף של טעם ומרקם, אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד להגשה.
לא מתחשק לכם להכין כעוגה? אפשר להכין כקינוח כוסות (לוותר על התחתית).
בקלות אפשר להפוך אותה לעוגה ללא גלוטן (במקום קמח שמים קורנפלור בבסיס) פתרון מתוק וטעים לרגישים.
עוגת מוס שוקולד וטופי בוטנים מלוחים
חומרים לבסיס תבנית 24 :
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
1.1/2 כפות קקאו
2 כפות קמח/קורנפלור (בפסח 2 כפות קמח מצה דק)
1 כפית נס קפה
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף שמן
להרטבת העוגה
1/2 כוס מים + 2 כפיות סוכר לערבב היטב.
חומרים למוס:
2.1/2 מכלי שמנת מתוקה 38% (650 מ"ל סה"כ)
350גרם שוקולד מריר
2כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד (זה לא משנה)
רוטב טופי ובוטנים:
3/4 כוס סוכר לבן (חד פעמית שתייה קרה)
1/2 כוס שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
1 כף סירופ תירס (לא חובה)
150 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים ללא קליפה
כף מעץ לערבוב (חשוב)
אופן הכנה בסיס :
בקערה שמים את היבשים: אגוזים קצוצים , קמח , קקאו,נס קפה, אבקת אפיה,
מקציפים 3 ביצים שלמות עד לקבלת קצף תפוח (הוא דליל זה בסדר),
להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל וכף שמן , מקציפים עד לקבלת קצף יציב ,
מוסיפים ידנית את החומרים היבשים והחלב.
מאחדים בעדינות את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן תבנית 24 מתפרקת (במעט שמן)
לשפוך את התערובת ולאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בערך כ 15-20 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי,
לקרר ולהרטיב את העוגה בצורה אחידה .
אופן הכנה מוס שוקולד:
לשים בקערה למיקרוגל 1 מיכל שמנת מתוקה 38% ו-350 גרם שוקולד מריר לחמם עד להמסת השוקולד,
להכניס למקפיא את התערובת לשעה ,
לאחר שעה להקציף את תערובת השוקולד שהתקררה עם מעט שמנת מתוקה (על מנת לפתוח את הקרם ), הקצפה קצרה ,
ברגע שהקרם אוורירי להוסיף מיכל וחצי של שמנת מתוקה ו3 כפות אינסטנט פודינג ,
להקציף לקרם יציב ( זה קורה מהר), למרוח את הקרם על העוגה ולהכניס למקפיא לשעתיים, לאחר שעתיים להכין טופי
אופן הכנת טופי :
מזהירה מראש אסור לגעת בקרמל בשום שלב הוא רותח !
מחממים את השמנת במיקרוגל לסף רתיחה, מניחים בצד.
בסיר/קלחת על אש קטנה (צריך סבלנות) מחממים את הסוכר בלי לערבב עד שהוא מתחיל להתקרמל, אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
ברגע שהסוכר מקבל צבע זהוב כהה והוא חלק (זהירות לא לשרוף את הסוכר),
מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה לטופי,
לא לדאוג זה מבעבע להמשיך לערבב את המסה עד לקבלת טופי,
להוסיף את החמאה וסירוף תירס, לערבב שוב, להוסיף בוטנים המלוחים לערבב עד שהם מצופים בטופי,
לשפוך על העוגה עם כף לסדר יפה ולהכניס למקפיא.
לשפוך על העוגה עם כף לסדר יפה ולהכניס למקפיא.
ביום ההגשה בשלב הכנת התה/ קפה להוציא את העוגה מהמקפיא ל-10 דקות בחוץ
לחתוך (עם סכין גדולה וטובה שטבלנו במים רותחים וניגבנו ) ולהגיש….
אפשר להכין את הקינוח בכוסות ללא התחתית למלא במוס ולמעלה לשים רוטב טופי .
אפשר להחליף את הבוטנים באגוזי לוז, קשיו, שקדים , קלויים וללא קליפות .
תגובה אחת
היי יקירה
אפשר בשכבה האחרונה של הטופי והבוטנים להשתמש בממרח/מחית טופי ואם כן איך?
תודה מראש.