היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת דלעת ושקדים מתובלת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת דלעת ושקדים מתובלת עסיסית עשירה וטעימה, כמו כל העוגות הבחושות העוגה במיטבה יום לאחר הכנתה, וממש משתבחת לאחר שלושה ימים …
העוגה מבוססת על המתכון של עוגת התפוחים ושקדים שקיבלתי מדן איזביצקי המוכשר.
עם שינויים קלים שלי, מזהירה מראש לא תפסיקו ליישר !!, איזה מרקם הורס יש לה והתבלינים מוסיפים ארומה וריח שאין לתאר במילים, תרגישו להוסיף תבלינים לפי טעמכם, מבטיחה לכם עונג צרוף,

החולשה שלי זה עוגות בחושות טובות לא מסוגלת לעמוד בפיתוי …..

חומרים : תבנית אינגליש קייק 30/10 מתכת

כוס בנפח 200 מ"ל

עוגת דלעת ושקדים מתובלת

300 גרם דלעת מקולפת ומגורדת גס (עם הנוזלים)
1.1/2 כוסות סוכר לבן (270 גרם)
2 ביצים (L)
1 כוס שמן (170 גרם)
1 כפית גדושה אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)
1 כפית גדושה קינמון
1/3 כפית הל טחון
1/4 כפית ציפורן
1.1/3 כוסות קמח (160 גרם)|
1.1/2 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
2 כפות ליקר שקדים (אמרטי)

אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1.1/2 כוסות שקדים, 1.1/3 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית סודה לשתיה, 1 כפית קינמון, 1/3 כפית הל, 1/4 כפית ציפורן, נערבב ונניח בצד.

בצלחת עמוקה נשים דלעת מגורדת גס, 2 כפות ליקר אמרטי .

בקערת המיקסר נקציף ביצים שלמות 1 דקה, נוסיף את הסוכר בזרם דק עד לקבלת קציפה לבנה, להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה את השמן עד לקבלת קציפה אחידה,

נוסיף ידנית את הדלעת המגורדת גס (עם הנוזלים) נערבב בעדינות עם מרית/לקקן , נוסיף את היבשים בהדרגה ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .

נרפד תבנית עם נייר אפייה, נשפוך את התערובת לתבנית,
נכניס לאפייה של שעה (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה .

נוציא את העוגה מהתנור נמתין 5 דקות נחלץ את העוגה מהתבנית ונקרר על רשת (משאירים את נייר האפייה )

לאחר שהעוגה התקררה לניילן היטב
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לאכול יום למחרת

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן