

עוגיות תפוחים עם בצק פריך, כאלה שנמסות בפה ואז הטעם של התפוחים מתערבב בביס מושלם,
הריח בבית בזמן האפייה מטריף חושים… הן לא קשות להכנה (לא להיבהל מאורך המתכון)
העוגיות הכי טעימות ביום האפייה, אבל הטעם לא נפגם גם לאחר אחסון במקרר, הבצק נשאר פריך והמלית נהדרת.
עוגיות תפוחים עם בצק פריך
חומרים לבצק כ-26 עוגיות :
170 גרם חמאה /נטורינה לפרווה
2 כפות שקדים טחונים (סה"כ 20 גרם)
2 כוסות קמח (240 גרם סה"כ)
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון ביצה (לשמור את החלבון)
חומרים למילוי:
4 תפוחי עץ גדולים (לא ענקיים)
30 גרם חמאה /נטורינה לפרווה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה קורנפלור + 1 כף מים
לציפוי:
1/2 כוס שקדים פרוסים
1 חלבון ( ששמרנו )
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה מילוי:
נקלף 4 תפוחי עץ גדולים, נחתוך את התפוחים, לקוביות קטנות 1/2ס"מ על 1/2 ס"מ
(אני חותכת כל תפוח ב-4 צדדים מסביב לליבת התפוח, ואז חותכת את פלחי התפוח לקוביות,
שיטה נוחה ומהירה),
מניחים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים 30 גרם חמאה, קוביות תפוחים, 3 כפות סוכר, 1 כפית קינמון, מערבבים עד שכל התפוחים מצופים, מצמצמים נוזלים כדקה על להבה גבוהה, בקערית קטנה
מערבבים, 1 כפית שטוחה קורנפלור עם 1 כף מים קרים, מערבבים עד לקבלת בלילה לבנה חלקה,
מוסיפים את בלילת הקורנפלור למחבת עם התפוחים, מערבבים הרוטב מסמיך ומצטמצם לחלוטין מורידים את התפוחים מהאש ומניחים בצד לקירור.
אופן הכנת הבצק:
בקערה לשים 2 כוסות קמח, 2 כפות שקדים טחונים דק, 1/2 כוס אבקת סוכר, 170 גרם חמאה, 1 חלמון ביצה (לשמור את החלבון לציפוי) לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד בלבד (לא לערבב יותר על מנת לא לפגום בפריכות).
לחלק את הבצק לשני חלקים, לשטח מעט את הבצק, לכסות היטב בניילון ולהכניס למקרר מינימום שעה.
לחמם תנור ל-170 מעלות
לאחר שהבצק התקרר, להניח חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח היטב (על מנת שהבצק לא ידבק לנייר), מעליו להניח נייר אפייה נוסף ולהתחיל לרדד, הבצק קשה בהתחלה כי הוא קר, להמשיך לרדד עד לגובה של 1/2 ס"מ, בהמלך הרידוד אני מקמחת שוב במידת הצורך על מנת שהבצק לא ידבק לנייר האפייה,
ניצור עוגיות עגולות עם קורצן עוגיות בקוטר נוציא את הבצק המיותר מסביב לעיגולים
נוודה שהעיגולים מתנתקים בקלות מנייר האפייה (אני מעבירה פלטה מתחת לבצק, )
שמים כף ממילוי התפוחים שהתקרר על מחצית מעיגול הבצק, בעזרת פלטה או סכין שטוחה ולא משוננת מרימים את מחצית הבצק הריקה על המחצית עם התפוחים יצרנו סהרון לא סגור
(המלית לא בורחת מהבצק בזמן האפייה,
מעבירים את כל העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים בחלבון ביצה (שנשאר לנו), מפזרים שקדים פרוסים, ומכניסים לתנור לאפיה של 20 דק או עד שהעוגיות מזהיבות, מוציאים מקררים מפדרים באבקת סוכר ומתענגים על כל ביס פריך וטעים.
