היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות ריבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות ריבה

בצק פריך (שקם אבל עם חמאה)  קריספי ורך בו זמנית המילוי, עוגיות ריבה בשלל טעמים, כמה פשוט ככה טעים.

סוג של ערגליות ממש מיוחדות, ניתן למלא בכל ממרח שאוהבים, ניסיתי עם ריבת תות, ריבת משמש קוקוס ואגוזים, ממרח תמרים אגוזים וקינמון,  ממרח חלבה ופיסטוקים (רק אני אהבתי, איך אפשר לא לאהוב חלבה !! ממש מוזרים אצלי 😉) , זה יצא מושלם. 

עוגיות ריבה :

חומרים יוצאת כמות יפה של עוגיות :
350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (להוציא 10 דקות לפני השימוש)
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)

חומרים למילוי:
ריבת תות
ריבת משמשים
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים
ממרח תמרים + קורט קינמון+ אגוזי מלך
ממרח חלבה + פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן הכנה :
בקערה שמים חמאה חתוכה לקוביות  , שמנת חמוצה וקמח תופח , אני מועכת בהתחלה עם מזלג ואחר כך לשה בידיים, עד לקבלת בצק אחיד , בהתחלה הבצק יהיה פירורי , ברגע שממשיכים ללוש הוא מתגבש,  ברגע שמקבלים בצק אחיד להפסיק את הלישה (לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות)  עוטפים את הבצק עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות , לאחר ההמתנה מוצאים מהמקפיא , מחלקים את הבצק לשני חלקים ,

מחממים תנור ל170 מעלות ,

על גבי נייר אפייה מקומח היטב, מרדדים חצי בצק למרובע באורך 36 ס"מ ורוחב 36 ס"מ, חותכים את הבצק ל4 רצועות שוות (9ס"מ ) מניחים באמצע כל רצועה את המלית שרוצים חשוב לא למרוח!  אלה להניח כגוש לאורך כל הבצק .

ברצועה הראשונה: שמתי כ- 2 כפות גדושות ריבת תות, לאורך כל  הבצק .

רצועה שנייה: כ 2 כפות גדושות ריבת משמש , פיזרתי בערך כף קוקוס וכף אגוזי מלך טחונים גס ,

רצועה שלישית :2 כפות ממרח חלבה ופיזרתי פיסטוקים קלויים וקצוצים,

רצועה רביעית : 2 כפות ממרח תמרים , פיזרתי כף אגוזי מלך טחונים גס ומעט קינמון .

סוגרים את הרצועות : מביאים קצה אחד של רצועת בצק לאמצע ואת רצועת הבצק השנייה גם לאמצע מעל הרצועה הראשונה , מהדקים/צובטים  את שתי הרצועות ומרימים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מניחים את הרולדה  כשהפתח כלפי נייר האפייה,  מכינים כך את כל הרולדות מניחים בתבנית עם רווח של  2 ס"מ מרולדה לרולדה,

יוצרים חתכים לא עד הסוף על הרולדות כל 4 ס"מ , אופים בחום 170 מעלות כ25 דקות או עד להשחמה, להוציא ולהניח לקירור , לאחר הקירור חותכים את העוגיות עד הסוף מפזרים אבקת סוכר ומתענגים , לשמור המקרר .

**אפשר למלא בשוקולד , ממרח לוטוס ושברי אגוזים, ממרח בוטנים ושברי בוטנים, בקיצור במה שבא לכם..

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן