עוגיות ריבה
סוג של ערגליות ממש מיוחדות, ניתן למלא בכל ממרח שאוהבים, ניסיתי עם ריבת תות, ריבת משמש קוקוס ואגוזים, ממרח תמרים אגוזים וקינמון, ממרח חלבה ופיסטוקים (רק אני אהבתי, איך אפשר לא לאהוב חלבה !! ממש מוזרים אצלי 😉) , זה יצא מושלם.
עוגיות ריבה :
חומרים יוצאת כמות יפה של עוגיות :
350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (להוציא 10 דקות לפני השימוש)
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
חומרים למילוי:
ריבת תות
ריבת משמשים
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים
ממרח תמרים + קורט קינמון+ אגוזי מלך
ממרח חלבה + פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן הכנה :
בקערה שמים חמאה חתוכה לקוביות , שמנת חמוצה וקמח תופח , אני מועכת בהתחלה עם מזלג ואחר כך לשה בידיים, עד לקבלת בצק אחיד , בהתחלה הבצק יהיה פירורי , ברגע שממשיכים ללוש הוא מתגבש, ברגע שמקבלים בצק אחיד להפסיק את הלישה (לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות) עוטפים את הבצק עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות , לאחר ההמתנה מוצאים מהמקפיא , מחלקים את הבצק לשני חלקים ,
מחממים תנור ל170 מעלות ,
על גבי נייר אפייה מקומח היטב, מרדדים חצי בצק למרובע באורך 36 ס"מ ורוחב 36 ס"מ, חותכים את הבצק ל4 רצועות שוות (9ס"מ ) מניחים באמצע כל רצועה את המלית שרוצים חשוב לא למרוח! אלה להניח כגוש לאורך כל הבצק .
ברצועה הראשונה: שמתי כ- 2 כפות גדושות ריבת תות, לאורך כל הבצק .
רצועה שנייה: כ 2 כפות גדושות ריבת משמש , פיזרתי בערך כף קוקוס וכף אגוזי מלך טחונים גס ,
רצועה שלישית :2 כפות ממרח חלבה ופיזרתי פיסטוקים קלויים וקצוצים,
רצועה רביעית : 2 כפות ממרח תמרים , פיזרתי כף אגוזי מלך טחונים גס ומעט קינמון .
סוגרים את הרצועות : מביאים קצה אחד של רצועת בצק לאמצע ואת רצועת הבצק השנייה גם לאמצע מעל הרצועה הראשונה , מהדקים/צובטים את שתי הרצועות ומרימים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מניחים את הרולדה כשהפתח כלפי נייר האפייה, מכינים כך את כל הרולדות מניחים בתבנית עם רווח של 2 ס"מ מרולדה לרולדה,
יוצרים חתכים לא עד הסוף על הרולדות כל 4 ס"מ , אופים בחום 170 מעלות כ25 דקות או עד להשחמה, להוציא ולהניח לקירור , לאחר הקירור חותכים את העוגיות עד הסוף מפזרים אבקת סוכר ומתענגים , לשמור המקרר .
**אפשר למלא בשוקולד , ממרח לוטוס ושברי אגוזים, ממרח בוטנים ושברי בוטנים, בקיצור במה שבא לכם..
3 תגובות
מושלם! איזה יופי של מליות והבצק נהדר
סיגלי אני באה לקפה תכיני עוגיות 🙂
רויטלי מחכה ומצפה לך באהבה תודה יפתי
נראה מה זה טעים
נראה לי שגם מטבעות או קוביות שוקולד יתאימו
תודה על המתכון שיתפתי !!