עוגיות ירח
עוגיות ירח, עם טחינה ושקדים פריכות וקריספיות, העוגיות מפוצצות שקדים, בתוך העוגייה ובציפוי שלה, השקדים מוסיפים אקסטרה טעם וקראנצ'יות, הן נמסות בפה, הכנתי סרטון להכנת הצורה עם פטנט אדיר ומהיר ליצירת המון עוגיות ירח מפנקות זה מדליק!! תראו כמה זה פשוט.
השתמשתי בשקדים פרוסים עם קליפה, קניתי בעלי אקספרס כי אין להשיג אותם בארץ, האמת שאין הבדל גדול במראה ובטח לא בטעם, השקדים הלבנים הרגילים ללא הקליפה יעשו עבודה מצוינת.
עוגיות ירח
חומרים ל- 60 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
1 חלמון (את החלבון לשמור לציפוי)
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
3 כוסות קמח (360 גרם)
3/4 כוס שקדים פרוסים לבצק (קלויים קלות הסבר בהמשך)
200 גרם שקדים פרוסים לא קלויים לציפוי.
אופן הכנה:
בצלחת שטוחה נשים 3/4 כוס שקדים פרוסים, נכניס למיקרוגל ל30 שניות, נוציא נערבב מעט ונכניס לעוד 30 שניות, עד שהשקדים מספיק קלויים (בערך דקה וחצי) מניחים בצד לקירור (למי שאין מיקרוגל 8 דקות בתנור חם 180 מעלות יעשו את העבודה).
בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה), 1 כוס סוכר, 1 כוס טחינה גולמית, 1 חלמון ביצה(צהוב) (את החלבון (לבן) לשמור בקערית לציפוי), 3 כוסות קמח 360 גרם, 3/4 כוס שקדם שקלינו במיקרוגל.
לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד.
להכניס למקרר למנוחה של שעה, או 10 דקות במקפיא (זה חשוב)
לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים, כל חלק נשטח על נייר אפייה למלבן ברוחב 7 ס"מ ובעובי 1 ס"מ,
בעזרת כוס עגולה או רינג בקוטר 5 ס"מ יוצרים סהרונים, מצמידים את הכוס למלבן וקורצים חצי ירח ברוחב 1.1/2 ס"מ, מכל רולדה יוצאים כ-15 סהרונים מעגלים טיפה את הסהרון לקבלת חצי עיגול, תדקקו קצת את הסהרון כי הוא תופח בזמן האפייה.
מברישים כל סהרון עם החלבון שנשאר לנו, מפזרים על העוגייה שקדים פרוסים (השקדים נדבקים לעוגייה בקלות), מעבירים למגש התנור מרופד בנייר אפייה עם רווחים 1 ס"מ מעוגייה לעוגייה.
לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות, אני הופכת את התבנית באמצע האפייה (לפעמים צד אחד של התנור חם יותר מהצד השני)
להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤
לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.
23 תגובות
מושלמות!!! והראות כל כך טעימות
תודה יקירתי 🙂
אפשר עם קמח שקדים?
או כל קמח אחר שהוא לא קמח לבן?
היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי קמח ללא גלוטן, קמח כוסמין, קמח מלא יעשו את העבודה
עוגיות נהדרות, נמסות בפה.
אם אפשר הערת עריכה, באופן ההכנה להוסיף את החלמון, כמעט שכחתי אותו משום שלחא כתוב.
צודקתתת הוספתי המון תודה ושמחה שאהבת ❤❤
שלום לך תודה על המתכון אבל הם מתפרקים לי שמתי אותם במקרר
היי,
מה מתפרק ? חייבים לשים את הבצק במקרר
אשמח לעדכון
לאחר שיחתנו הטלפונית הכמויות שהשתמשת בהן לא נכונות
(בגלל זה רשמתי כמויות גם בגרמים)
זה משנה את כל המרקם והיחס של החומרים
מקווה שעזרתי לך לתקן את הבצק 🙂
עשיתי את העוגיות יצאו ממש טעימות נמסות בפה תודה על המתכון גם פשוט וגם טעים
איזה כיף שמחה שאהבת תודה רבה ❤❤❤
תודה על המתכון.
אפשר עם נוטרווינה במקום חמאה?
בטח שאפשר 🙂
האם במקום סוכר אוכל להשתמש ב
Sweetango ?
היי
האמת אין לי מושג לא מכירה את הממתיק הזה סורי,
לפי מה שקראתי באתר שלהם הוא מתנהג כמו סוכר
לשיקולך 🙂
ואם את מכינה עם הממתיק אשמח לעדכון 🙂
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס
תודה המתכונים שלך אליפות
היי,
כן אפשר להחליף את החמאה ב160 גרם שמן קוקוס אבל, במצבו המוצק לא נוזלי ❤❤
אני לא מצליחה להבין את המידות, האם את לא משתמשת בכוס מדידה רגילה?
היי,
כוס המידה שלי היא 200 מ"ל
לכן אני רושמת כמויות גם בגרמים
עוגיות מעולות פלוס
כבר פעם שניה שמכינה וכל הבית מאוהב..
תודה על מתכון נפלא❤
תודה רבהה
שימחת אותי מאוד 🙂
כבר פעם שניה שמכינה את העוגיות וכל הבית מאוהב..
תודה על מתכון נפלא❤
איזה כיףףף גם אצלנו מאוד אוהבים אותן
תודה רבהה ❤