היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות ירח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות ירח

עוגיות ירח, עם טחינה ושקדים פריכות וקריספיות, העוגיות מפוצצות שקדים, בתוך העוגייה ובציפוי שלה, השקדים מוסיפים אקסטרה טעם וקראנצ'יות, הן נמסות בפה, הכנתי סרטון להכנת הצורה עם פטנט אדיר ומהיר ליצירת המון עוגיות ירח מפנקות זה מדליק!! תראו כמה זה פשוט.

השתמשתי בשקדים פרוסים עם קליפה, קניתי בעלי אקספרס כי אין להשיג אותם בארץ, האמת שאין הבדל גדול במראה ובטח לא בטעם, השקדים הלבנים הרגילים ללא הקליפה יעשו עבודה מצוינת.

עוגיות ירח

חומרים ל- 60 עוגיות (כוס 200 מ"ל)
200 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני השימוש) או מחמאה לפרווה
1 חלמון (את החלבון לשמור לציפוי)
1 כוס טחינה (200 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם )
3 כוסות קמח (360 גרם)

3/4 כוס שקדים פרוסים לבצק (קלויים קלות הסבר בהמשך)

200 גרם שקדים פרוסים לא קלויים לציפוי.

אופן הכנה:

בצלחת שטוחה נשים 3/4 כוס שקדים פרוסים, נכניס למיקרוגל ל30 שניות, נוציא נערבב מעט ונכניס לעוד 30 שניות, עד שהשקדים מספיק קלויים (בערך דקה וחצי) מניחים בצד לקירור (למי שאין מיקרוגל 8 דקות בתנור חם 180 מעלות יעשו את העבודה).

בקערה לשים 200 גרם חמאה (חצי רכה), 1 כוס סוכר, 1 כוס טחינה גולמית, 1 חלמון ביצה(צהוב) (את החלבון (לבן) לשמור בקערית לציפוי), 3 כוסות קמח 360 גרם, 3/4 כוס שקדם שקלינו במיקרוגל.

לערבב בהתחלה עם מזלג ולאחר מכן ידנית, עד שהבצק אחיד.

להכניס למקרר למנוחה של שעה, או 10 דקות במקפיא (זה חשוב)

לחמם תנור 180 מעלות ולרפד תבנית של התנור בנייר אפייה

לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים, כל חלק נשטח על נייר אפייה למלבן ברוחב 7 ס"מ ובעובי 1 ס"מ,

בעזרת כוס עגולה או רינג בקוטר 5 ס"מ יוצרים סהרונים, מצמידים את הכוס למלבן וקורצים חצי ירח ברוחב 1.1/2 ס"מ, מכל רולדה יוצאים כ-15 סהרונים מעגלים טיפה את הסהרון לקבלת חצי עיגול.

מברישים כל סהרון עם החלבון שנשאר לנו, מפזרים על העוגייה שקדים פרוסים (השקדים נדבקים לעוגייה בקלות), מעבירים למגש התנור מרופד בנייר אפייה עם רווחים 1 ס"מ מעוגייה לעוגייה.

לאפות בטורבו במדף האמצעי של התנור כ-12 דקות עד שהעוגייה מזהיבה בקצוות, אני הופכת את התבנית באמצע האפייה (לפעמים צד אחד של התנור חם יותר מהצד השני)

להוציא מהתנור, לא לגעת בעוגייה כשהיא חמה היא מתפוררת, להמתין בסבלנות למרות שזה קשה…
הריח מטורף, העוגייה מתקשה לאחר הקירור ויש לה פריכות מדהימה ❤

לשמור במקום מוצל בקופסה אטומה.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

13 תגובות

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי קמח ללא גלוטן, קמח כוסמין, קמח מלא יעשו את העבודה

  1. עוגיות נהדרות, נמסות בפה.
    אם אפשר הערת עריכה, באופן ההכנה להוסיף את החלמון, כמעט שכחתי אותו משום שלחא כתוב.

      1. שלום לך תודה על המתכון אבל הם מתפרקים לי שמתי אותם במקרר

        1. לאחר שיחתנו הטלפונית הכמויות שהשתמשת בהן לא נכונות
          (בגלל זה רשמתי כמויות גם בגרמים)
          זה משנה את כל המרקם והיחס של החומרים
          מקווה שעזרתי לך לתקן את הבצק 🙂

  2. עשיתי את העוגיות יצאו ממש טעימות נמסות בפה תודה על המתכון גם פשוט וגם טעים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן