היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות ירח במילוי תמרים ואגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגיות ירח במילוי תמרים

עוגיות ירח במילוי תמרים ואגוזים, מושלמות ליד הקפה, פריכות וטעימות עם פטנט מדליק להכנת הצורה, השתמשתי בטכניקה הזו בעוגיות טחינה ירח שלי המתכון כאן לפני 3 שנים פטנט מהמם ומהיר הכנה
את העוגיות אפשר להכין מראש לשמור במקפיא וביום האפייה להפשיר במקרר, ליצור את הצורה ולאפות,
או להקפיא אותן אפויות בקופסה אטומה, המרקם שלהם לא נפגם ונשאר קריספי.

עוגיות ירח במילוי אגוזים

עוגיות ירח במילוי תמרים ואגוזים

חומרים :הכמות ל-45 עוגיות. כוס בנפח 200 מ"ל
150 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה) או נטורינה או מחמאה לפרווה
2 כוסות קמח רגיל ( 240 גרם סה"כ)
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
3 כפות חלב קר

מילוי תמרים ל- 2 רולדות
1/2 חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)
1 כף שמן
מעט קינמון
30 גרם אגוזי מלך שבורים גס (לא חובה)

מילוי תמרים:
להוציא מהתמרים את חתיכות העוקץ, לפזר 1/2 כפית קינמון וכף שמן, ללוש מעט , לחלק את התמרים ל- 2 חלקים, ליצור מכל חלק נקניק שטוח באורך 30 ס"מ בעובי 1.5 ס"מ ברוחב 3 ס"מ, להניח על נייר אפייה ולשמור במקרר.

מילוי אגוזים ל 1 רולדה.
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות ממרח תמרים
1 כף סוכר גדושה
1/4 כפית קינמון,
1כף מים

אופן הכנה מילוי אגוזים:
בקערית לערבב אגוזים, 2 כפיות ממרח תמרים, 1 כף סוכר (גדושה), 1/4 כפית קינמון ו1 כף מים לערבב עם כף עד שהתערובת לחה ואחידה,

בצק אופן הכנה :
בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 3 כפות חלב וללוש עד לקבלת בצק אחיד (במידה והבצק עדיין פירורי להוסיף עוד כף חלב) (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר עם וו לישה) לכסות את הבצק בניילון ולהכניס חצי שעה למקרר.

רולדות אופן הכנה :

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח, שליש מהבצק למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובאורך 30 ס"מ,

רולדת האגוזים, מניחים את ממלית האגוזים באמצע הרולדה ולכל האורך שלה (לא! למרוח אותה על הבצק).
לסגור קצה אחד של הבצק על האגוזים ולסגור עם הצד השני של הבצק קיבלנו בצק בשכבה אחת במילוי אגוזים. להכניס למקרר ל- 30 דקות.

רולדת תמרים, מניחים "נקניק שטוח" של תמרים באמצע הבצק מרימים קצה אחד לכיסוי התמרים, וסוגרים עם הקצה מהצד השני מכינים את הרולדה השנייה עם התמרים.

אפשר להכין מראש את הבצק עם המילוי ולשמור במקפיא עד שרוצים לאפות את העוגיות (לפני האפייה להפשיר במקרר).

בעזרת רינג עגול חותכים את הבצק לצורת ירח/סהרון (ראה סרטון), מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה , אופים בחום 170 מעלות כ- 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).

סרטון הכנה בלחיצה כאן

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן