היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סמוסה הודית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


הכנתי סמוסה הודית במילוי גבינות, כרישה ותפוח אדמה, מוגשת ברוטב קרם פרש ושמיר, הסמוסה קריספית מבחוץ רכה מבפנים לאכול חם חם וזה מושלם .


חומרים ל-20 יחידות


לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
4 כפות שמן

מילוי:
2 תפוחי אדמה ביינונים מבושלים וחתוכים לקוביות
1/4 כרישה (פרסה, החלק הלבן בלבד כחצי כוס)  חתוכה לטבעות דקות (אפשר להחליף בבצל רגיל 1 בינוני)
1 כף חמאה + 1 כף שמן
150 גרם גבינה צפתית
150 גרם מוצרלה
2 פרוסות גבינה צהובה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט

להגשה:
1 קופסה קרם פרש 30% או גבינת שמנת 
חופן שמיר שטוף וקצוץ
רוטב צ'ילי מתוק/חריף

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים קמח, מלח, אבקת אפייה, שמן ומים מערבבים לבצק אחיד הוא קצת קשה זה בסדר, להמשיך ללוש כ-5 דקות עד שהוא מתאחד היטב , לכסות את הבצק ולהניח בצד לחצי שעה.

הכנת הרוטב : בקערית לשים חצי קופסת קרם פרש, חופן שמיר קצוץ, קורט מלח, לערבב ולשמור במקרר עד להגשה.

אופן הכנת המילוי:
במחבת לשים חמאה ו-1 כף שמן, להוסיף טבעות כרישה חתוכות ולטגן על אש בינונית עד להזהבה קלה, להוסיף תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות , מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לערבב, להוריד מהאש ולקרר .
לאחר שהמילוי התקרר להוסיף גבינה צפתית, גבינת מוצרלה וגבינה צהובה מגורדות גס, 1 כף קרם פרש לערבב לקבלת מילוי אחיד.

אופן הכנה: מחלקים את הבצק שהכנו ל-10 חתיכות מגלגלים לכדור, משטחים/מרדדים את הבצק לעיגול דק דק (מקמחים מעט את משטח העבודה)  ומניחים בצד,  כל עיגול שטוח חוצים לחצי , יוצרים קונוס (לפי התמונות )מרטיבים את החיבורים במעט מים,  ממלאים את הקונוס בכף גדושה מהמלית,  מרטיבים את הקצבות סוגרים היטב ומהדקים , יצרנו קונוסים ממולאים וסגורים מכל הכיוונים .

מחממים שמן בסיר לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הסמוסות עד להזהבה מכל הכיוונים, לאכול חם  בליווי רוטב קרם פרש ושמיר פשוט מעדן

אופן קיפול הסמוסה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן