סלט כרוב מיוחד

סלט כרוב טעים ומיוחד, כרוב לבן, כרוב סגול, סלרי, חמוציות אפונת וואסבי ושומשום שחור, סלט קריספי במיוחד, אני מכורה לו מבחינתי זו ארוחה שלמה וטעימה, אני אוהבת את הכרוב שלי חתוך דק (צילמתי את אופן החיתוך שלי) לא לוותר על אפונת הוואסבי היא מוסיפה טוייסט לסלט ולמרקם, אם אתם לא מתחברים לחריפות, שימו אפונה רגילה (אפונה של פיצוחים כן…)
רצוי לתבל את הכרוב סמוך להגשה על מנת שיישאר קריספי ולא יגיר נוזלים, (אפשר לחתוך הכל מראש ולתבל רק לפני ההגשה מבטיחה לכם סלט שונה וממכר.
סלט כרוב מיוחד
חומרים:
1/4 כרוב לבן גדול
1/4 כרוס סגול (לחתוך חצי מהרבע)
2 גבעולי סלרי כולל עלים שטופים.
חופן כוסברה (אופציונלי לא חובה)
1/2 לימון גדול
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שטוחה סוכר
2 כפות אפונת וואסבי (אפשר גם יותר)
2 כפות חמוציות (אפשר גם יותר)
1 כפית שומשום שחור (אפשר גם יותר)
אופן הכנה:
לחתוך דק 1/4 כרוב הלבן, ולשים בקערה, לחתוך דק כרוב סגול (השתמשתי רק בחצי של הרבע…)
לחתוך לרצועות דקות סלרי, גבעולים ועלים, להוסיף לקערה, עד השלב הזה אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר,
תיבול 10 דקות לפני ההגשה:
לפזר 3/4 כפית מלח על הכרוב לערבב ידנית כדקה, זה משנה את מרקם הכרוב (טיפ שקיבלתי מאמא שלי )
בקערית קטנה נשים 2 כפות גדושות חמוציות, מיץ מחצי לימון גדול, 1/2 כפית שטוחה סוכר, כף שמן,
לערבב היטב עם כף, לשפוך על סלט הכרוב לערבב את הרוטב עם הכרוב עד שכל הכרוב מתובל, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך,
להעביר את הסלט לצלחת הגשה , לפזר שומשום שחור, לפזר אפונת וואסבי ולהגיש לשולחן .

לסלטים נוספים :