היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט ירוק ותאנים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט ירוק ותאנים

סלט ירוק ותאנים ברוטב קרם בלסמי, אפשר להוסיף גבינה ואפשר גם בלי, הסלט טעים משגע ויפה להגשה, קרם הבלסמי מוסיף עושר לסלט, זה לא עוד רוטב בלסמי רגיל ודליל, הוא יותר קרמי ומשתלב מצוין עם העלים והתאנים.

את הקרם בלסמי המצומצם טעמתי לראשונה במסעדה איטלקית בוורשה היה פשוט טעים, שאלתי את המלצרית איזה רוטב הגישו על הסלט ונאמר לי שזה בלסמי קרם, בלסמי מצומצם בעל מרקם קרמי ועשיר מכינים אותו על בסיס ענבים, תאנים, פטל, אני כמובן פצחתי במסע חיפושים ומצאתי אותו בארץ (ברשת ספייסז).

זו עונת התאנים והן משתלבות מצוין עם העלים הירוקים והרוטב, אבל כל פרי אחר יעשה את העבודה,  שילבתי גבינה עם הסלט, אפשר להוסיף פקאן מסוכר או פיצוחים אחרים אבל הסלט מספיק טעים גם בלי לשיקולכם.

סלט ירוק ותאנים

 חומרים:
1 חבילה של עלי ביבי 300 גרם
1 ראש ירוק של חסה סלנובה (או חסה טעימה אחרת)
חופן עגבניות שרי
1/2 בצל סגול (אופציה)
2 כפיות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
1 כף רוטב בלסמי (בסיס תאנים)
3 תאנים
100 גרם גבינה עירקית/צפתית  (או איזה שאוהבים)

אופן הכנה:
בצלחת הגשה יפה לשים עלי ביבי, חסה שטופה ויבשה, עגבניות שרי חצויות, בצל סגול פרוס דק,
נתבל  ב-2 כפיות שמן זית, 2 כפות לימון טרי, מלח, נערבב מעט, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.

נחתוך את התאנים לרבעים נסדר על גבי העלים, נפזר גבינה חתוכה לקוביות ונפזר על כל הסלט
נזלף קרם בלסמי ונגיש מיד, תיהנו מכל ביס .

אפשר לשים במקום תאנים: תפוח עץ חמצמץ, אפרשזיף,  רימונים, ענבים, אפשר לפזר אגוזי מלך קלויים, שקדים, פקאן מסוכר, פקאן טבעי קלוי קלות

אפשר להוסיף גבינה כחולה השילוב מצויין וטעים .

למתכוני סלט נוספים :

סלט תפוח עץ חמוציות ופקאן מסוכר

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן