משולשי תמרים, הם קטנים, מתוקים וממכרים, כאלה שלא מפסיקים לנשנש, הצורה מדליקה וממש קלה להכנה, הבצק פריך ועדין, המילוי מתוק בדיוק במידה הנכונה, בתוספת אגוזים וקינמון זה מושלם!! הריח בבית בזמן האפייה משגע חושים, יוצאים המון משולשים קטנטנים ומטריפים.
משולשי תמרים
חומרים :הכמות ל60 עוגיות קטנות
כוס בנפח 200 מ"ל
150 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה)
2 כוסות קמח רגיל 240 גרם
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
3 כפות שמנת מתוקה/חלב/חלב שקדים/קרם קוקוס (לבחירתכם)
מילוי:
1 קופסה ממרח תמרים
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
מעט קינמון (לא חובה)
1 שקית זילוף חובה
להגשה:
אבקת סוכר
אופן הכנה :
בקערה המיקסר עם וו גיטרה, נשים 2 כוסות קמח 240 גרם, 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים (לא תמצית), 3 כפות שמנת מתוקה, לערבב במהירות נמוכה כדקה להגביר למהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם לערבב ידנית) לכסות בניילון ולהכניס למקרר ל- 15 דקות.
מילוי:
בתוך שקית זילוף נשים 3/4 קופסה ממרח תמרים.
אופן הכנה:
מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח את הבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ מיישרים קצוות למלבן ישר,
מזלפים פס ממרח תמרים בקצה הבצק לכל אורכו, מפזרים 1 כף אגוזי מלך טחונים ומעט קינמון,
מגלגלים את הבצק על התמרים גלגול אחד,
וחותכים את הבצק עם סכין לאורך המלבן, קיבלנו רצועת בצק ארוכה במילוי תמרים נהדק היטב את הקצוות הפתוחים של הבצק ונשטח מעט את המילוי בתוך המלבן.
חותכים את הבצק הארוך למשולשים עם סכין חיתוך או חותכן ירקות מסולסל, (נכין בצורה זו את כל העוגיות ),
את הבצק שנותר, נרדד שוב למלבן ונמשיך ליצור משולשים.
מסדרים על מגש עם נייר אפייה את כל המשולשים הקטנים בצורה חופשית (להשאיר מרווחים ממש קטנים ממשולש למשולש הם לא תופחים הרבה ),
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).
9 תגובות
יקירה האם יש אבקת אפיה במתכון?תודה
היי,
אין אבקת אפייה במתכון ❤️❤️
אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?
הי האם חייב מי ורדים?
לא חייבים אפשר לשים מים במקום
לא חייבים מי ורדים אפשר להחליף למים במקום
הי אפשר מילוי שונה, שוקולד /חלבה וכו?
אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?
היי
בטח אפשר להחליף בנטורינה או במחאה לפרווה