היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק שעועית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק שעועית 

 


מרק שעועית, אדום חרפרף סמיך וטעים, ארוחה שלמה בסיר אחד בלי הרבה התעסקות, מרק שמתבשל לאיטו על הגז, הבשר נימוח, כל הטעמים מתמזגים לנזיד סמיך וטעים.

קובי אוהב לאכול את התבשיל עם אורז, מוגש תמיד בתוך צלחת עמוקה מזכוכית של פעם, לערבב את הכל יחד ולהתענג על כל ביס, (שמתי לב שכל העירקים לפחות במשפחתו של בעלי, (עשינו סקר 😉) אוהבים לאכול כל דבר עם כף, בצלחת עמוקה ולערבב את האוכל בצלחת … גם אצלכם זה ככה ?)

אני אוהבת לאכול עם חלה טרייה, או לחם ללא לישה המתכון כאן.

מגישים את המרק עם צנוניות ובצל ירוק להקליל מעט את הארוחה …  המרק משתבח אחרי לילה במקרר כמו כל מרקי הקטניות.

שימו לב יש להשרות את השעועית יום לפני ההכנה שנתחיל?


מרק שעועית

חומרים: להשרות יום לפני ההכנה:
500 גרם שעועית לבנה יבשה עם הרבה מים

חומרים:
700 גרם בשר  צלי כתף 5 טרי חתוך לקוביות  בינוניות
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 קופסה עגבניות חתוכות (400 גרם) 
1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף גרוס
1/4 כף פפריקה חריפה ( או לפי הטעם )
1 כף מלח (להוסיף במידת הצורך)
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה פפריקה מתוקה


אופן הכנה:
בסיר 5 ליטר נשים 1/4 כוס שמן, בצל קצוץ, נטגן מעט עד לשקיפות, נוסיף בשר, נטגן עד לסגירת הבשר והשחמתו מכל הצדדים, להוסיף את רסק, שום קצוץ, עגבניות חתוכות מקופסה, נמשיך לטגן כחצי דקה,

נשטוף ונסנן את השעועית שהשרנו, להוסיף את השעועית לסיר, לערבב מעט לתבל עם 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 פלפל שחור,1/4 כפית, 1/2 פפריקה חריפה  וכף מלח, 
להוסיף מים רותחים עד 3/4 גובה הסיר, לבשל על אש בינונית 3 שעות לפחות, עד שהשעועית והבשר רכים והמרק סמיך, להוסיף מים במהלך הבישול לפי מידת הצורך, לטעום ולתקן תיבול, להגיש חם עם לחם טרי או אורז לבן .

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן