היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מרק חומוס ותרד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק חומוס ותרד, בשר ואני מוסיפה גם שעועית,

מרק גרבנסוס קון ספינג' (גרבנסוס= חומוס, ספינג'= תרד ),

המרק הזה הוא זיכרון ילדות טעים, כילדה בכל יום שישי בצהריים חיכתה לי צלחת חמה כזו עם אורז או חלה ליד, אני יכולה להגיד שחיכיתי בקוצר רוח לימי שישי,

המתכון של סבתי חנה  ז"ל, אפשר להכין גם ללא בשר לצמחונים, ממליצה בחום להכין את המרק יום לפני ההגשה, הטעמים רק משתבחים, במידה ולא השגתם תרד אשר להחליף (או לשלב ביחד) עלי סלק ירוקים (החלק הירוק בלבד)

מגישים עם לחם טרי או חלה, אורז ובצל ירוק וצוללים לצלחת.

חשוב להשרות את הקטניות במים יום לפני הכנת המרק.

מרק חומוס ותרד

חומרים:
יום לפני :
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
2 כוסות חומוס
לשים בקערה את הקטניות ולמלא במים עד לכיסוי הקטניות ויותר,  להשרות יממה לפחות.

חומרים
1/2 ק"ג בשר כתף 5 טרי חתוך לקוביות
2 חתיכות מח עצם ( לא חובה מוסיף המון טעם)
1 חבילה גדולה של תרד טרי שטוף ורחוץ היטב (עלים בלבד ללא גבעולים, או 2 חבילות עלי סלק, עלים בלבד)
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כוס שמן
שעועית לבנה מושרת
חומוס מושרה
2 כפיות מלח ( או לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

בסיר גדול כ-7 ליטר, נשים שמן ובצל ונטגן כ-5 דקות עד להזהבה, נוסיף את קוביות הבשר, מח העצם, נטגן מעט עד להשחמה, נוסיף חומוס, שעועית לבנה ותרד, נוסיף מים עד כ-3/4 הסיר,  נבשל כ-1 שעה על אש בינונית,

לאחר שעה נתבל את המרק 1.5 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, נוסיף מים במידה וחסר (המרק צריך להיות סמיך) .

נמשיך לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות או עד שהבשר והחומוס רכים והמרק סמיך, במהלך הבישול לערבב מידי פעם ולהוסיף מים אם חסר, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, להגיש חם עם אורז, בצל ירוק או לחם טרי.

**אפשר לקצר הליכים עם סיר לחץ בבישול הראשוני ולאחר מכן להמשיך לבשל על אש נמוכה, אני וסיר לחץ לא כל כך חברים …. ***

מרק חומוס ותרד, אפשר להכין עם בשר ואפשר גם צמחוני, הוא טעים ועשיר בשני הגרסאות התרד נותן מרקם משגע למרק ובשילוב עם החומוס נוצר ממש נזיד טעים.
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן