
מרק חומוס ותרד, בשר ואני מוסיפה גם שעועית,
מרק גרבנסוס קון ספינג' (גרבנסוס= חומוס, ספינג'= תרד ),
המרק הזה הוא זיכרון ילדות טעים, כילדה בכל יום שישי בצהריים חיכתה לי צלחת חמה כזו עם אורז או חלה ליד, אני יכולה להגיד שחיכיתי בקוצר רוח לימי שישי,
המתכון של סבתי חנה ז"ל, אפשר להכין גם ללא בשר לצמחונים, ממליצה בחום להכין את המרק יום לפני ההגשה, הטעמים רק משתבחים, במידה ולא השגתם תרד אשר להחליף (או לשלב ביחד) עלי סלק ירוקים (החלק הירוק בלבד)
מגישים עם לחם טרי או חלה, אורז ובצל ירוק וצוללים לצלחת.
חשוב להשרות את הקטניות במים יום לפני הכנת המרק.
מרק חומוס ותרד
חומרים:
יום לפני :
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
2 כוסות חומוס
לשים בקערה את הקטניות ולמלא במים עד לכיסוי הקטניות ויותר, להשרות יממה לפחות.
חומרים
1/2 ק"ג בשר כתף 5 טרי חתוך לקוביות
2 חתיכות מח עצם ( לא חובה מוסיף המון טעם)
1 חבילה גדולה של תרד טרי שטוף ורחוץ היטב (עלים בלבד ללא גבעולים, או 2 חבילות עלי סלק, עלים בלבד)
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כוס שמן
שעועית לבנה מושרת
חומוס מושרה
2 כפיות מלח ( או לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
בסיר גדול כ-7 ליטר, נשים שמן ובצל ונטגן כ-5 דקות עד להזהבה, נוסיף את קוביות הבשר, מח העצם, נטגן מעט עד להשחמה, נוסיף חומוס, שעועית לבנה ותרד, נוסיף מים עד כ-3/4 הסיר, נבשל כ-1 שעה על אש בינונית,
לאחר שעה נתבל את המרק 1.5 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, נוסיף מים במידה וחסר (המרק צריך להיות סמיך) .
נמשיך לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות או עד שהבשר והחומוס רכים והמרק סמיך, במהלך הבישול לערבב מידי פעם ולהוסיף מים אם חסר, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, להגיש חם עם אורז, בצל ירוק או לחם טרי.
**אפשר לקצר הליכים עם סיר לחץ בבישול הראשוני ולאחר מכן להמשיך לבשל על אש נמוכה, אני וסיר לחץ לא כל כך חברים …. ***


3 תגובות
מרק נפלא👌הכי אוהבת מרקים
תודה מהממת גם אני אוהבת מרקים במיוחד בחורף ❤💋
מרק משגע❤