היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מקלות בורקיטס גבינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מקלות בורקיטס גבינה,

בורקיטס בצורה קצת אחרת במילוי גבינה, מתקבל מאפה חם וטעים, מושלם לחג השבועות ולכל ימות השנה, פתרון מצוין לשבת בבוקר עם ביצים קשות או ארוחת ערב מפנקת, הבצק לא שמן, הוא פריך ומשתלב מצויין עם הגבינה המלוחה.

מהכמות הזו מתקבלות 20 יחידות דיי גדולות, אני אוהבת להגיש על מגש מרופד בנייר, עם ביצים קשות, זיתים, מלפפונים חמוצים, גבינת שמנת, סלט ירקות, זה מגרה ויפהיפה להגשה, מבטיחה לכם האורחים שלכם ייהנו מכל ביס.

אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה (להקפיא על נייר אפייה עם רווחים אחד מהשני ארוז הייטב )
וכשמתחשק מאפה חם וטרי, מכניסים לתנור ללא צורך בהפשרה ותוך 20 דקות, נהנים מארוחה טעימה,
סלט ליד ואתם מסודרים.

מקלות בורקיטס גבינה

חומרים 20 יחידות:
3 כוסות קמח  (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%)
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח

מילוי:
300 גרם גבינה בולגרית 24% או צפתית או גבינה בוכרית/חמד
3 פרוסות גבינה צהובה 28%
2 כפות קוטג' 5% (100 גרם)
1/2 ביצה טרופה (החצי השני לציפוי)

לציפוי :
1/2 ביצה מהמילוי
שומשום, קצח

בצק אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן,1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, לערבב עם מזלג ואז ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד לעטוף בניילון ולהניח במקרר ל-1 שעה

מילוי :
בקערה לפורר את הגבינה המלוחה , לגרד 3 פרוסות גבינה צהובה ו-2 כפות קוטג' לטעום ובמידה וחסר מלח להוסיף מעט, רק אז להוסיף 1/2 ביצה טרופה (כ-2 כפות ),

לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

אופן הכנה הבורקיטס:


לאחר שעה של קירור נחלק את הבצק לשניים ,
נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח היטב למלבן בעובי 1/2 ס"מ,

נחלק את הבצק לשניים, נניח 2 כפיות מהמלית בקצה הבצק,

נגלגל גילגול אחד ונחתוך את הבצק, נהדק את 2 הקצוות,

נוצר לנו מקל במילוי גבינה , נניח את הבורקיטס על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה עם הסגירה כלפי מטה

יש סרטון למטה, להמשיך ליצור את הבורקיטס עם יתרת הבצק והחצי הנוסף,

להבריש את הבורקיטס בביצה ולפזר שומשום בנדיבות,

** במידה ורוצים להקפיא חלק מהבורקיטס זה הזמן לסדר בקופסה ולהפריד בין קומה לקומה בנייר אפייה   **

לאפות החום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב .

טיפ :*** חשוב לעבוד עם בצק קר (אני שומרת את הקמח שלי במקרר לפני השימוש), הבורקיטס יצאו פריכים ועסיסים      

* למילוי אין צורך להוסיף מלח כיוון שהגבינות מספיק מלוחות אבל תטעמו לפני הוספת הביצה למילוי.
 

לחסוך בעבודה אפשר להכין מראש להקפיא לפני האפייה מופרדים אחד מהשני בנייר אפייה,
 * לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח, זה חוסך ניקיון.

מאפה פילו גבינות ותרד

סרטון מקלות בורקיטס גבינה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. המתכון נראה נפלא וממש בא לי לעשות אותו לביתי היולדת שנמצאת אצלי רק שהסירטון לא נפתח אצלי יש לי חסימה של נטפרי ואשמח מאד אם תארגני משהו שגם אני אוכל לראות. תודה ברכי.

    1. הייוש
      המתכון נמצא גם ביוטיוב בערוץ שלי מוזמנת ואם גם שם חסום לך
      שלחי לי את הטלפון שלך
      ואשלח לך בוואטסאפ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן