היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

ממתק גרעיני חמנייה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ממתק גרעיני חמנייה מתוק וקריספי, טעם ילדות נוסטלגי, אני מרדדת את הממתק דק דק לכן הוא לא שובר שיניים, ביס אחד וזה נעלם ממש כמו השומשומיות הדקיקות שלי, מלבנים של עונג,

מזהירה מראש זה ממכר ! אי אפשר להפסיק לנשנש… צירפתי סרטון הכנה מדליק

ממתק גרעיני חמנייה 

חומרים :
350 גרם גרעיני חמניות (לא קלויים)
3 כפות דבש
3/4 כוס סוכר
2 נייר אפייה

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות .
על מגש התנור מרופד בנייר אפייה קולים את גרעיני החמנייה כ-10 דקות (לבדוק הזמן משתנה מתנור לתנור) עד להזהבה .
להוציא ולהניח בצד ל-10 דקות.

נשמן את 2 ניירות האפייה במעט שמן , נייר אחד נשים על השיש (כשהצד המשומן למעלה ) נשמור את נייר האפייה הנוסף.

בסיר/קלחת  (רצוי טפלון) שמים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה (בועות גדולות) ממשיכים לבשל עד שהנוזל בצבע קרמל בהיר, בשלב הזה יש ריח טוב של קרמל דבש זה הזמן  להוסיף את גרעיני החמנייה ולערבב בעזרת כף עץ עד שכל הגרעינים מצופים, ממשיכים לערבב עוד כ-2 דקות מסירים מהאש,

שופכים את התערובת על נייר האפייה המשומן (זהירות רותח בשום אופן לא לגעת עם הידיים) מניחים את נייר האפייה המשומן השני על גבי התערובת (השמן מונע הדבקות )

בעזרת מערוך לשטח את התערובת על פני כל נייר האפייה עד לעובי 1/4 ס"מ (אני אוהבת ממתקים דקים) לחתוך את הממתקים לגודל הרצוי (בעזרת סכין גדולה ).

רצוי לעשות את כל התהליך מהר, כשתערובת מתקררת היא מתקשה, כשהממתקים קרים לגמרי יש לאחסן בכלי סגור .

 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן