היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מלבי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מלבי, אני ממש אוהבת מלבי, יש משהו ממכר במרקם החלק והעשיר של המלבי בשילוב עם הטעם המופלא של סירופ הורדים, הוא מרענן מתוק, טעים וכל כך מהיר להכנה,

אחרי הרבה ניסיונות הגעתי למרקם המושלם מבחינתי …

מלבי

חומרים 12 כוסות
1 ליטר חלב
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 כוס מים 200 מ"ל בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
3 כפות מי ורדים
1 כוס קורנפלור (110 גרם )

חומרים לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית לימון טרי
2 כפות מי ורדים
1 כפית גדושה קורנפלור + 1 כף מים מהברז
2 טיפות צבע מאכל אדום טבעי (או יותר לפי הצבע הרצוי)

אופציה נוספת: אני קונה בקבוק סירופ מלבי עם צבע מאכל סלק והוא נפלא וטעים .

או שתכינו סירופ מלבי עם סלק מהמתכון של יהודית אביב הלוחשת לאוכל כאן 

תוספות:
פיסטוקים קצוצים לקישוט
קוקוס, אגוזים, בוטנים, מה שאוהבים..

אופן הכנה סירופ:
בקלחת לשים את סוכר, מים וכפית לימון להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות על אש גבוהה,

לערבב את כפית הקורנפלור עם 1 כף מים לבלילה חלקה,
להוסיף לסירוף החם תוך כדי ערבוב,

להסיר מהאש להוסיף מי ורדים וצבע מאכל, להניח לקירור
ולשמור במקרר עד להגשה.

אופן הכנה מלבי :

נסדר את כוסות ההגשה על מגש (חשוב)

בקערה שמים 1 כוס קורנפלור, 1 כוס מים, 3 כפות מי ורדים מערבבים היטב עד לקבלת נוזל חלק.

בסיר שמים חלב, שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר, מחממים על אש בינונית לסף רתיחה, מידי פעם מערבבים עם מטרפה,

מוסיפים את בלילת המים עם הקורנפלור תוך  כדי ערבוב עם המטרפה עד להסמכת המלבי ורתיחה של התערובת (ברגע שיש בתערובת בועות גדולות זה הזמן לכבות את האש).

למלא את הכוסות בתערובת המלבי החמה ( אני מעבירה את התערובת לקנקן עם משפך, זה מקל עלי למזוג את המלבי בלי ללכלך את הכוסות ).

רצוי לעבוד מהר כל עוד המלבי חם ככה נוצרת לנו בלילה חלקה .

להניח את המלבי לקירור בחוץ ולהכניס למקרר ל5 שעות לפחות לפני ההגשה .

 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

    1. היי אפשר להחליף בפחית קרם קוקוס,
      2 פחית חלב קוקוס סה"כ 800 מ"ל
      וכוס מים 200 מ"ל אותו אופן הכנה
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן