מופלטה, חג ממונה שמח, תרבחו ותסעדו, מאחלת לכולנו בריאות, אושר, שמחה והצלחה,
את המופלטה אוכלים חמה ישר מהמחבת עם מריחה של דבש/סילאן חמאה אחרי שבוע בלי לחם אין יותר טעים מזה…
מופלטה
חומרים: ל- 20 יחידות
5 כוסות קמח (600 גרם)
1 כף שמרית או 1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן (43 גרם)
1.3/4 כוסות מים פושרים (350 מ"ל)
לפתיחת המופלטה
1 כוס שמן
50 גרם חמאה.
להגשה : דבש, חמאה , סילאן שוקולד לילדים ומה שאוהבים.
אופן הכנה:
בקערת המיקסר (אפשר גם ללוש ידנית) שמים 5 כוסות קמח,1 כפית שמרים יבשים, 1 כף סוכר, 1 כפית מלח, 1/4 כוס שמן, 1.3/4 כוס מים פושרים (350 מ"ל),
לערבב את הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד רך, גמיש ולא דביק.
מניחים לבצק לנוח כ-20 דקות מכוסה עם מגבת נקייה,
לאחר מכן משמנים את משטח השיש בשמן, חותכים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג, מורחים אותם שבשמן בנדיבות, מניחים לכדורי הבצק לנוח על השיש עוד כ-10 דקות, מכוסים עם נייר אפייה,
משמנים את משטח העבודה עם שמן, מניחים בקערית שמן וחמאה רכה (לפתיחת המופלטה ).
לוקחים חתיכת בצק טובלים אותה בקערית השמן, מניחים אותה על משטח העבודה,
מתחילים לפתוח את הבצק לעלה דק מאוד, מותחים את הבצק בעדינות על גבי השיש (הבצק גמיש בגלל השמן) לפעמים יש קרעים קטנים בבצק זה בסדר
מכינים 2-3 יחידות ואז מתחילים לטגן את המופלטה.
במחבת בקוטר 28 או יותר גדול, רצוי מחבת טפלון (אני משתמשת במחבת הפנקייק שלי),
מניחים חצי כפית חמאה ממתינים כ-30 שניות ,
מניחים על המחבת את המופלטה הראשונה מטגנים עד שיש נקודות חומות על גבי הצד המטוגן הופכים את הבצק לטיגון מהצד השני , מניחים על גבי המופלטה הראשונה עוד עלה בצק דק ושוב הופכים ,
בזמן שהמופלטה מטגנת מכינים עוד עלים דקים וכל פעם הופכים את המופלטות במחבת ומצרפים עוד עלה של בצק על גבי המופלטה שכבר טיגנו,
ממשיכים כך עד שיש לנו בערך 10-12 יחידות מופלטה מוכנות,
מעבירים את כל המופלטות למגבת מטבח נקייה סוגרים ל-1 דקה, פותחים ומגישים לשולחן מורחים דבש וחמאה ומתענגים!!