היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מאפה בשר על מחבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה בשר על מחבת, הבצק דק, מילוי הבשר עם רוטב העגבניות טעים ועסיסי, מנה מגרה ויפה להגשה, מבטיחה לכם ילקקו את האצבעות…

את המאפים צולים על מחבת חמה עם ממש מעט מאוד שמן, משני הצדדים, כשהם מוכנים מברישים בתערובת של שמן זית, עשבי תיבול ושום ומגישים חם, אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם שוב על מחבת או תנור לפני ההגשה …

אפשר להכין (ואפילו רצוי) את מילוי הבשר ורוטב העגבניות, יום לפני ההכנה (אפילו יומיים)
ככה חוסכים זמן ביום ההכנה ואין צורך להמתין שהתערובת תתקרר לפני שמתחילים בהכנת המאפים.

מאפה בשר על מחבת

חומרים לבצק: כוס 200 מ"ל
כ- 13 מאפים גדולים
4 כוסות + 2 כפות קמח לבן (סה"כ 500 גרם)
1 כפית גדושה מלח ( גרם)
3 כפות שמן
1 כף חומץ
1.3/4 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)

חומרים למילוי:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום ברילה
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות ( או לפי הטעם)
2 שיני שום קצוצות
1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם )
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
חופן גדול פטרוזיליה קצוצה

להברשת המאפים:

1/3 כוס שמן זית
1 שן שום מגורדת דק
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
אופן הכנה:

בקערית לשים פטרוזיליה קצוצה, שום מגורד דק, ו1/3 כוס שמן זית לערבב עם כף ולהניח בצק

אופן הכנה מילוי בשר:
במחבת/סיר טפלון על אש גבוהה, נשים 3 כפות שמן, נוסיף בצלים חתוכים ונטגן עד להזהבה, נוסיף פלפל חריף חתוך, (הכמות לשיקול דעתכם ומידת החריפות הרצויה לכם …) נטגן כדקה, נוסיף 2 שיני שום קצוצות, נוסיף בשר טחון ונטגן עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו,

נערבב מעט ונוסיף צנצנת רוטב עגבניות ברילה, תבלינים : 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית שטוחה מלח, 1 כפית סוכר, 1/2 כפית פלפל שחור, נערבב ונטגן עד שהנוזלים מצטמצמים לחלוטין (זה חשוב! על מנת שלא יהיו נוזלים שירטיבו את הבצק),

נפזר חופן פטרוזיליה קצוצה, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, נכבה את האש ונניח בצד לקירור.

אופן הכנת הבצק:


בקערה נשים קמח, 1 כפית מלח, נערבב מעט עם כף, ניצור גומה באמצע, נוסיף 3 כפות שמן, 1 כף חומץ, 1.3/4 כוסות מים פושרים, נערבב מעט עם כף, לאחר מכן ללוש ידנית את הבצק עד לקבלת בצק חלק רך ולא נדבק, (אפשר גם במיקסר עם וו לישה), נעצב את הבצק לצורת עיגול נניח בקערה נכסה עם מגבת מטבח למנוחה של 15 דקות,

לאחר המנוחה נקמח משטח עבודה עם קמח, נחתוך את הבצק לרבעים וכל רבע לשלוש יחידות, ניצור כדור מכל חתיכת בצק (70 גרם כל חתיכה ), נניח למנוחה בצד מכוסה במגבת מטבח ל – 15 דקות.

נקמח היטב את משטח העבודה, נרדד דק (זה חשוב)

כדור בצק לעיגול, על מחצית מהעיגול נשים כף גדושה ממילוי הבשר ונפזר באופן שווה (לא לשים בקצוות/שוליים),

נקפל את הבצק לחצי נוצר לנו חצי ירח, נהדק הייטב את הקצוות עם מזלג, אני חותכת עם גלגלת את הקצוות על מנת לקבל קצוות אחידות, מהדקת שוב עם מזלג לכל אורך המאפה,

מחממים מחבת שטוחה על אש גבוהה, מוסיפים כפית שמן,

מניחים את המאפה שהכנו בתוך המחבת ומכסים עם מכסה,

מנמיכים ממש מעט את הלהבה ונותנים למאפה להצלות, כשהמאפה קיבל צבע זהוב הופכים לצד השני ושוב מכסים את המחבת,

כשהמאפה מוכן, מברישים עם תערובת שמן הזית שום ופטרוזליה, ומוצאים לצלחת שטוחה, מכינים כך את כל המאפים, מגישים חם לשולחן .

אפשר להקפיא את המאפים המוכנים (לאחר שהתקררו),

להפשיר בחוץ בשעת הצורך, ולחמם שום על מחבת חמה לפני ההגשה.

המתכון לפיתות שום על מחבת


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן