היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פיתות שום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פיתות שום, דקיקות שמכינים על מחבת, רכות וטעימות אי אפשר להפסיק לזלול אותן, הן פרווה, טבעוניות, צמחוניות והכי חשוב מטריפות!!

לאחר הצלייה מברישים את הפיתות עם יתרת תערובת המילוי, הן מקבלות ברק ואקסטרה טעם, מזהירה מראש זה ממכר!!

אפשר להכין את הבצק לילה לפני ההכנה ולשמור במקרר מכוסה, למחרת להוציא מהמקרר ולתת לבצק לתפוח ולהגיע לטמפרטורת החדר .

אפשר להכין את הפיתות מראש, לשמור במקפיא אחרי הצליה (ארוזות היטב) וביום ההגשה להפשיר, לחמם על מחבת, להבריש עם שמן זית שום ועשבי תיבול ומלח (כמו במילוי ).

אפשר להכין אותן כחלביות עם חמאה במילוי במקום שמן, (בערך 30 גרם חמאה) הפיתות טעימות בכל מצב,

פיתות שום

חומרים ל-10 פיתות כוס בנפח 200 מ"ל

  • 5 כוסות קמח  (600 גרם)
  • 1.3/4 כוסות מים (350 מ"ל)
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן (43 גרם)

חומרים למילוי:

  • 1/2 חבילה פטרוזיליה או בזיליקום (מה שאוהבים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה;

בקערת המיקסר נשים קמח, סוכר, וכף שמרים נערבב קלות עם וו הלישה במהירות בינונית, נוסיף מלח נערבב שוב כמה שניות, נוסיף 1.3/4 כוסות מים ו 1/4 כוס שמן נערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

נניח את הבצק להתפחה בתוך קערה גדולה ונכסה בניילון נצמד, כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנה מילוי:

קוצצים דק פטרוזיליה, שמים בקערית, מגרדים את שיני השום במגרדת הדקה, מוסיפים לפטרוזיליה,
1/2 כפית מלח, 4 כפות שמן זית נערבב היטב ונניח בצד.

לאחר שהבצק תפח נחלק את הבצק ל10 יחידות שוות של 85 גרם, נשטח ידנית את הבצק לעיגול נשים כפית גדושה מהמלית באמצע ונסגור את הבצק לכדור יפה, נניח על משטח מקומח להתפחה של חצי שעה,

לאחר חצי שעה  נשטח את הבצק לפיתה שטוחה בהתחלה ידנית ואחר מכן עם מערוך (זה בסדר אם השמן במילוי קצת בורח החוצה).

נחמם מחבת טפלון (על מנת שהפיתות לא ידבקו) על הגז (להבה בינונית גבוהה) כשהמחבת חמה מאוד, נשים פיתה שטוחה, נמתין כדקה עד שיווצרו בועות על פני הפיתה, נהפוך לצד השני ונצלה עד שזה מוכן,

כשהפיתות יוצאות מהמחבת נבריש אותן עם יתרת המלית שנשארה, ונניח אותם בערמה אחת על השנייה,

במידה וחסר שמן זית בתערובת השום ועשבי תיבול מוסיפים לפי הצורך, לא נשאר לכם מילוי? תכינו שוב הוא טעים גם כתוספת לכריך.

מתכון ללחם שום

סרטון הכנה פיתות שום

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

46 תגובות

  1. הי סיגל. רעיון מדליק ליום העצמאות הקרב ועוד פרווה!!
    יש לך עצה לאפיה למי שאין כיריים גז ? האם יעבוד טוב במחבת על כיריים אינדוקציה? או בתנור? (ואם כן באיזה טמפרטורה ולכמה זמן?).
    המון תודה

    1. היי אביה
      תודה רבה, ובטח שזה יעבוד גם במחבת על כריים אינדוקציה, תחממי את המחבת היטב וזה יעשה יופי של עבודה ❤️❤️

  2. סליחה סיגל, רואה שוב שכתהת במחבת )ולא ידירטת על להבת הגז…(.
    שוב תודה. ינוסה בהחלט!

  3. נראה טעים ואנסה ליום העצמאות.
    שתי שאלות:
    1. לא צריך לשמן את המחבת?
    2. כמה זמן בערך צריך לצלות על הצד השני?
    תודה וחג שמח.

    1. היי
      שמחה שאהבת, אם משתמשים במחבת טפלון (ורצוי)
      אין צורך לשמן,
      את הצד השני צולים עד שהוא מקבל צבע זהוב בערך כדקה
      הפיתה דקה והיא מוכנה דיי מהר.
      יום עצמאות שמח ❤️

    1. היי ,
      בטח שאפשר להשתמש בקמח כוסמין רק שימי לב, הבצק צריך להיות רך במידה והוא יהיה קצת יותר קשה תוסיפי עוד מעט מים

    1. היי אפשר אבל זה יהיה פחות טרי,
      ההקפאה ביום ההכנה שומרת על הטריות של הפיתות

    1. היי תודה רבה,
      בטח שאפשר להשתמש בקמח כוסמין רק שימי לב, הבצק צריך להיות רך במידה והוא יהיה קצת יותר קשה תוסיפי עוד מעט מים

    1. היי בטח אם זה טעים לכם
      אפשר להוסיף כל עשב תיבול שאוהבים 💙🤍

  4. היי סיגל
    הכנתי עכשיו את הפיתות יצא מעולה ממש טעים.
    תודה על המתכון

  5. הי סיגל , אני הכנתי את הפיתות עם תערובת עשבי תיבול ( בזיליקום , עלי מנגולד , נענע ופטרוזיליה עם הרבה שיני שום ושמן זית.
    בנוסף לשמרים הוספתי שקית אבקת אפייה בדומה לאחד המתכונים של מופלטה שיש גם שמרים וגם אבקת אפייה ואת הכדור בצק המלא בעשבי תיבול פתחתי בעזרת מערוך קטן בין שני דפי נייר אפייה משומנים כמו שעושים עם מופלטה וכל היה ממש נוח להכניס למחבת טפלון בעזרת הנייר אפייה , והכנתי על כיריים אינדוקציה במחבת חמה מאוד כפי שציינת ויצא מושלם!
    תודה על המתכון.❤️
    יצא טעים מאוד
    חג עצמאות שמח 🍷🍷🇮🇱🇮🇱

  6. נפלה טעות בכמות הקמח- כתוב 5 כוסות קמח – סהכ 600 גר, ומצויין שנפח כוס 200 מל, מה נכון?

    1. היי,
      אין שום טעות 5 כוסות של קמח בכוס של 200 מ"ל שווה ל600 גרם
      כל כוס( בנפח 200מ"ל) קמח = 120 גרם קמח כפול 5 = 600 גרם

        1. נכון,
          אצלי זה 120 כי נפח הכוס שלי 200 מ"ל
          בגלל זה אני תמיד מוסיפה מידות בגרמים

  7. היי,
    נראה מתכון טעים, רק שאלה לגבי הכמויות האם מדובר בכף וכפיות של סכו"ם או בכלים של יחידות אפיה?

  8. היי
    הכנתי שבוע שעבר שיצא מעלף!!!
    אפילו אמא שלי ביקשה את המתכון.
    הילדים טרפו את זה איך שזה יצא. הריחות בבית חירפנו אותם.
    תודה רבה על מתכון מדהים

  9. מתכון מדויק ומעולה!
    עשיתי גם עם קמח 80% מלא ויצא מצוין.
    תודה על המתכונים, האתר שלך נהדר!
    מכורים גם לעוגת תותים עם ג'לי.

    1. אדריאנה תודה רבהה
      כיף לשמוע וטוב לדעת לגבי הקמח מלא 80%
      💋❤️

  10. היי וסליחה על ההפרעה, רק רציתי לשאול באיזה שלב ניתן להכניס את הבצק למקרר למשך הלילה והאם זה בכדי לחסוך זמן או תהליך מומלץ בשביל הבצק? תודה רבה על המענה הכיפי שלך לכולם!

    1. היי,
      את הבצק מכניסים ישר לאחר הלישה, להתפחה קרה במקרר, הבצק נח כל הלילה בתפיחה איטית ומוכן למחרת, התהליך בהחלט חוסך זמן, ומתקבל בצק נעים לעבודה ואוורירי, אפשר כמובן להתפיח בחוץ כרגיל הבצק נהדר בשתי הדרכים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן