

טרטור – ציזיקי, איך שלא תקראו לזה, זה טעים! ממרח קרמי, פרשי ומרענן, אני מוסיפה ליוגורט שמנת חמוצה והמרקם נעשה סמיך, ביחד עם המלפפונים הירוקים והחמוצים (כן אצלנו מוסיפים גם מלפפון חמוץ) ותוספת השמיר יוצרים טעמים שמתפוצצים בפה.. להתענג על כל ביס,
אפשר להכין יום ראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.
מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .
מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.
הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.
טרטור – ציזיקי
חומרים:
2 גביעי יוגורט 3% (400 מ"ל סה"כ)
1 גביע שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל אפשר גם 15%)
3 מלפפונים ירוקים טריים (עם הקליפה)
2 מלפפונים חמוצים (בינוניים)
חופן נדיב של שמיר
1/2 שן שום קטנה (לא חובה)
1/2 כפית מלח
להגשה מעט שמן זית (1 כף)
אופן הכנה:
בקערה שמים יוגורט ושמנת חמוצה, מערבבים מעט,
חותכים מלפפונים ירוקים ומלפפונים חמוצים (אני חותכת בעזרת מנדולינה לצורת ז'וליינים/גפרורים)
אפשר לחתוך גם ידנית, חותכים את המלפפונים לאורך ואז לרוחב ולפרוסות דקות בצורת גפרורים.
קוצצים דק חופן שמיר רחוץ ויבש.
מוסיפים לתערובת היוגורט את שני סוגי המלפפונים החתוכים, שמיר, 1/2 שן שום מגורדת, 1/2 כפית מלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (להוסיף מלח במידת הצורך והטעם),
מעבירים לצלחת הגשה מזלפים שמן זית וזוללים …