

בשר בקר ברוטב אדום, טעים וקל להכנה, מגישים עם אורז לבן ליד או חלה טרייה ואתם מסודרים,
הבשר רך ונמס על הלשון, הרוטב סמיך ועשיר, חרפרף או לא נתון לשיקולכם בכל מצב תהנו מכל ביס, מבטיחה לכם מנה מנצחת ילקקו את האצבעות ….
בשר בקר ברוטב אדום
חומרים סיר סוטאז' 28:
1.5 ק"ג נתח כתף 5 טרי שלם שטוף ויבש.
4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית מלח
4 כפות שמן
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף (אופציונלי)
אופן הכנה:
בסיר נשים 2 כפות שמן, נוסיף את נתח הבשר נטגן את הנתח עד להשחמה מכל הצדדים, למלא את הסיר במים ולבשל כשעתיים עד שהבשר מתרכך ומתקרר היטב, במידה וחסרים מים במהלך הבישול יש להוסיף,
(אני מכינה יום מראש ושומרת במקרר עם נוזלי הבישול)
כשהבשר התקרר לחלוטין אני מוציאה את הנתח מהנוזלים ופורסת לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
בסיר סוטאז' 28 נשים 2 כפות שמן, 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפות רסק עגבניות, 1 כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח,1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף, 2 כפות רסק עגבניות, 1 כפית שטוחה סוכר, 4 שיני שום פרוסות, נטגן כמה שניות בלבד רק עד שהתבלינים יפתחו, זהירות לא לטגן את השום יותר מידי
נערבב עם כף, נוסיף את מי הבישול של הבשר נביא לרתיחה, נסדר את פרוסות הבשר בסיר (כל הפרוסות צריכות להיות בתוך הנוזל ועוד 5 ס"מ מעל במידה וחסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מגישים חם ונהנים מכל ביס.
למתכונים נוספים:
2 תגובות
היי.
איך אני מכינה את המנה עם בשר קניתי פרוס?
היי קרן,
תצרבי את הפרוסות משני הצדדים, תוסיפי מים ותבשלי עד לריכוך מלא של פרוסות הבשר , את התבלינים השום והרסק תטגני טיפה על מחבת ואז תוסיפי לסיר של הבשר, תוסיפי עוד מים ותבשלי עד שהנוזלי מצטמצמים ❤️❤️