היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אורז עם עוף בסיר אחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורז עם עוף בסיר אחד, מתכון של אמא שלי, טעם ילדות מבחינתי אצלנו בבית קוראים לו אושפלאו עוף,
העוף רך ועסיסי, האורז מתובל אורירי ונמס בפה והכי חשוב זה תבשיל בסיר אחד מנה מהירת הכנה.

 אחד היתרונות הגדולים של התבשיל  הוא האפשרות להכין את הרוטב עם העוף יום קודם, לשמור במקרר (הטעמים רק נספגים ומשתבחים) וביום הארוחה וסמוך לה מרתיחים ומוסיפים את האורז, מבשלים 30 דקות וזה מוכן,  מגישים לשולחן חם וטרי האמת שהתבשיל טעים גם למחרת ממליצה בחום….

אורז עם עוף בסיר אחד

חומרים; כוס בנפח 200 מ"ל
סיר סוטאז' 4 ליטר (רחב ונמוך) זה חשוב
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
5-6 יחידות עוף (ירכיים ושוקיים)
5 כוסות מים (1000 מ"ל)
4 גזרים גדולים חתוכים לרצועות (לא דקות)
2 בצלים
2 כפיות כורכום
2.1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן

אופן הכנה:
קולפים וקוצצים בצלים לקוביות (לא קטנות), מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות לא דקות אני משתמשת במנדולינה לחיתוך ז'וליינים (מקלות )אבל אפשר בהחלט לחתוך בסכין,

בסיר סוטאז' רחב ועמוק, שמים 3 כפות שמן, מטגנים את הבצל הקצוץ גס עד להזהבה (אש גבוהה)
מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה, מוסיפים גזרים חתוכים, תבלינים: מלח, 2 כפיות כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור, מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית, עם מכסה סגור, לאחר 20 דקות של בישול מוסיפים, 2 כוסות אורז יסמין שטוף, מפזרים את האורז עם כף על כל פני הסיר,

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה עד שהאורז מתרכך לכבות את האש, להמתין עוד 10 דקות לאכול חם בתאבון.

לעוד מתכוני עוף

עוף עם בצל ותפוחי אדמה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן