
עוף עם בצל תפוחי אדמה ופטריות הכינה וכתבה אופק הבת המוכשרת שלי, תבשיל טעים של בית, כזה שלא מפסיקים לאכול, עוף עסיסי, תפוחי אדמה רכים ופטריות שמוסיפות המון טעם,
אוכל מנחם חם ובעיקר טעים, מבשלים את העוף עד לצמצום הרוטב וריכוך תפוחי האדמה, לאכול חם ולהתענג על כל ביס תבשיל מאוזן עם חלבון ופחמימה, כזה שאוכלים כשקר בחוץ או עם מזגן מקפיא… אני מסודרת, קל להכנה אמרתי?
עוף עם בצל תפוחי אדמה ופטריות
חומרים: סיר סוטאז' 28 שטוח
6 יחידות (כרעיים וירכיים לטעמם) ללא עור
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
1 חבילה פטריות טריות פרוסות לפרוסות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות 1 ס"מ /1 ס"מ (רצוי של דוד משה הכי טעימים …)
חצי כפית כורכום (אפשר גם יותר )
רבע כפית פפריקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
בסיר שטוח עם שמן זית נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את הפטריות ונטגן לעוד כדקה.
נזיז את הבצל והפטריות שטיגנו לקצה הסיר ונטגן קלות את העופות מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.
נוסיף את קוביות תפוחי האדמה ונטגן את כל התבשיל עוד כ 5 דקות.
נפזר ונתבל בחצי כפית כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פפריקה, חצי כפית הפלפל השחור,
נוסיף 2 כוסות מים (400 מ"ל סה"כ), נביא לרתיחה , נפזר קצת מהרוטב על העופות (עם כף), ננמיך את האש ונבשל עם מכסה חצי פתוח כ-1/2 שעה או עד לריכוך תפוחי האדמה וצמצום הנוזלים,
רצוי לטעום את הרוטב לאחר 20 דקות ולהוסיף תיבול לפי הצורך (להוסיף בעיקר מלח ).
לפני ההגשה אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה לצבע בתיאבון

למתכוני עוף נוספים :
2 תגובות
היי סיגל, בזמנו פירסמת את המתכון והמלצת על סיר של חב' טפאל, כי המצרכים לא נידבקים,
ניסיתי מתוך סקרנות לחפש את המתכון המקורי של אז ולא הצלחתי, זה היה מתכון של עוף….
אני זוכרת נכון ?? בתודה מראש, מרים, גם לא רואים היום תגובות למתכון הזה.
היי מרים
שולחת לך קישור למתכון שיניתי את התמונות
https://sigalbremer.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%a2%d7%9d-%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa/