הסוטלאץ` טעים גם כשהוא חם.טעם ילדות אמיתי בכל שבת בביקור אצל סבתא חנה ז"ל המתינו לנו במקרר קעריות של אורז עם חלב מתוקות וטעימות על כל קערית היא כתבה בקינמון והרבה אהבה את האות הראשונה של שם הנכד, סבתי היתה מכינה גם עם אורז טחון למי שלא אהב את מרקם האורז השלם, בנוסף המתינו לנו קעריות של פודינג וניל מבושל טעים ומתוק וקעריות של ג`לי תות , זה היה עונג מושלם!!!
חומרים :
1.1/2 כוסות אורז (פרסי) כוס חד פעמית שתיה קרה
5 כוסות מים
1 ליטר חלב,
3/4 כוס סוכר
לקישוט וטעם, קינמון טחון
אופציה : אפשר להוסיף מי ורדים למי שאוהב
אופן הכנה :
לשטוף היטב את האורז ולסנן , לשים בסיר עם 5 כוסות מים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבשל עד שהאורז מוכן/ רך והמים התאדו, להוסיף 1 ליטר חלב 3% , להוסיף 3/4 כוס סוכר לבן (מי שרוצה להוסיף מי ורדים זה הזמן) להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לערבב מידי פעם ולבשל עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל פודינג אורז סמיך וטעים, מקררים מעט , מעבירים לקעריות הגשה ומקררים , לפני ההגשה לפזר קינמון ולהנות.
לאחר הבישול במים בלבד |
לאחר הוספת החלב והבישול מרקם האורז המוכן |