

צלי בשר פרוס דק, בתוספת שיני שום, מתכון של אמא שלי, הבשר נמס על הלשון, מנה קלה להכנה, אצלי הם נהנים לאכול את הבשר בתוך כריך של חלה טרייה או עם אורז חם, מבטיחה לכם שתקצרו המון מחמאות זה מעדן,
חשוב להשתמש בבשר טרי ואיכותי זה עושה את כל ההבדל, בשר טוב לא צריך הרבה תיבול, רק מעט כזה שידגיש את הטעם הטבעי שלו.
צלי בשר
חומרים: סיר סוטאז' קוטר 28
1.3 ק"ג בשר צלי כתף 5 טרי חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
10 שיני שום שלמות מקולפות
1 כף שמן
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט פטרוזיליה לקישוט
אופן הכנה :
בסיר נשים פרוסות בשר טרי, נמלא במים רותחים, נביא לרתיחה
נסנן את המים (זהירות זה חם ) נשטוף את הבשר ונסדר בתוך הסיר בצורה מסודרת,
נמלא מים עד לגובה הבשר ועוד 3 ס"מ, ניתן לבשר להתבשל על אש בינונית כשעה וחצי או עד שהוא מתרכך, במידה וחסרים מים במהלך הבישול להוסיף,
לאחר שהבשר התבשל היטב, נתבל בכף שמן, 1 כפית כורכום, 10 שיני שום שלמות ומקולפות, נוסיף מלח ופלפל שחור נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך, נבשל עוד כחצי שעה עד שרוב המים מתאדים והבשר ממש רך, נפזר פטרוזיליה ונגיש .

2 תגובות
פעמיים צריך לשים את הבשר במים?
כן 🙂