היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

שומשומיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שומשומיות, מתוקות  קריספיות דקיקות ממן חם טעם ילדות, אפשר לנשנש אותן בלי סוף,  ממתק קריספי, טעים וקל להכנה אני מכורה, זה מזהירה מראש מתחסל תוך כמה שעות… 

שומשומיות :

חומרים:
300 גרם שומשום
3 כפות דבש (נדיבות)
1/2 כוס סוכר
2 נייר אפייה
1 כף שמן לשימון
כף מעץ

אופן הכנה:
נשמן את ניירות האפייה בשמן , נייר אחד נשים על השיש (כשהצד המשומן למעלה ) נשמור את נייר האפייה הנוסף.

נקלה את השומשום על מחבת (ללא שמן) אש בינונית , לערבב מדי פעם (שימו לב זה נשרף מהר אם לא משגיחים )
זמן קלייה כ-5 דקות או עד שמזהיב,

או להכניס לתנור 180 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה לערבב מדי פעם.

בסיר/קלחת  (רצוי טפלון) שמים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה (בועות גדולות) עד שמתקבל צבע זהב עמוק, ויש ריח של דבש מתוק,

מוסיפים את השומשום ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל השומשום  מצופה ממשיכים לערבב עד כ-5 דקות מסירים מהאש,
שופכים את התערובת על נייר האפייה המשומן (זהירות רותח בשום אופן לא לגעת עם הידיים) מניחים את נייר האפייה המשומן השני על גבי התערובת (השמן מונע הדבקות )

בעזרת מערוך לשטח את התערובת על פני כל נייר האפייה עד לעובי 1/4 ס"מ (אני אוהבת שומשומיות דקות) רצוי לעשות את כל התהליך מהר כיוון שכשהשומשומיות מתקררות הן מתקשות.

אני חותכת את השומשומיות לגודל הרצוי ומניחה להם להתקרר , לאחסן בכלי סגור (אם לא יחסלו את התענוג המתוק הזה)

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

25 תגובות

  1. פיצה מצוין,(הוספתי סוכר וניל במקום חלק מהבוקר ועם קינמון לתוך הגרגרים של המשומשים.ממש מתוקן מעולה

  2. הכנתי את המתכון הזה יצא נפלא, האם יש לך מתכון לדבר דומה העשוי מבוטנים או שקדים?
    תודה אלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן