שומשומיות, מתוקות קריספיות דקיקות ממן חם טעם ילדות, אפשר לנשנש אותן בלי סוף, ממתק קריספי, טעים וקל להכנה אני מכורה, זה מזהירה מראש מתחסל תוך כמה שעות…
שומשומיות :
חומרים:
300 גרם שומשום
3 כפות דבש (נדיבות)
1/2 כוס סוכר
2 נייר אפייה
1 כף שמן לשימון
כף מעץ
אופן הכנה:
נשמן את ניירות האפייה בשמן , נייר אחד נשים על השיש (כשהצד המשומן למעלה ) נשמור את נייר האפייה הנוסף.
נקלה את השומשום על מחבת (ללא שמן) אש בינונית , לערבב מדי פעם (שימו לב זה נשרף מהר אם לא משגיחים )
זמן קלייה כ-5 דקות או עד שמזהיב,
או להכניס לתנור 180 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה לערבב מדי פעם.
בסיר/קלחת (רצוי טפלון) שמים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה (בועות גדולות) עד שמתקבל צבע זהב עמוק, ויש ריח של דבש מתוק,
מוסיפים את השומשום ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל השומשום מצופה ממשיכים לערבב עד כ-5 דקות מסירים מהאש,
שופכים את התערובת על נייר האפייה המשומן (זהירות רותח בשום אופן לא לגעת עם הידיים) מניחים את נייר האפייה המשומן השני על גבי התערובת (השמן מונע הדבקות )
בעזרת מערוך לשטח את התערובת על פני כל נייר האפייה עד לעובי 1/4 ס"מ (אני אוהבת שומשומיות דקות) רצוי לעשות את כל התהליך מהר כיוון שכשהשומשומיות מתקררות הן מתקשות.
אני חותכת את השומשומיות לגודל הרצוי ומניחה להם להתקרר , לאחסן בכלי סגור (אם לא יחסלו את התענוג המתוק הזה)
25 תגובות
יצאו לך מעלפותתת!!
האם ניתן לוותר על הסוכר?
אולי במקום סוכר סילאן ?
אפשר להכין רק עם דבש (להכפיל כמויות בנדיבות)
היי סיגל, נראה מעולה… אין לי כף עץ, זה קריטי?
אהבתי מאוד לכן הכנתי בעלי לא מפסיק לנשנש חחח
תודה רבה שנה חדש מתוקה כדבש
♥
זיוי איזה כיף יצאו לך מושלמים תהנו שנה טובה ומתוקה 🙂
היי תודה רבה , אפילו מקל עץ יעשה את העבודה, התערובת נדבקת לכף מתכת וחבל 🙂
החלפתי דבש בסילואן ויצא סבבה.
אני שמחה לשמוע וטוב לדעת 🙂
תודה רבה תבורכי 💝 💞
תודה רבה תירצה המקסימה 🙂
נראה מעולה. להחליף את חצי כוס הסוכר בחצי כוס דבש?
יוצאות רכות או קשות?
הן יוצאות קריספיות אבל לא שוברות שיניים 😊
תודה רבה יצא מושלם🌹
איזה כיף תודה רבה 🙂
אפשר על אותו מתכון לשים מגוון של גרעינים או פיצוחים?
בטח רק תשמרו על הכמות , אפשר לערבב חופשי
יצא ממש טעים אי אפשר להפסיק לאוכל את זה.
תודה רבה אני שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה! כמה ימים זה מחזיק? שואלת השביח המשלוחי מנות 🙂
פיצה מצוין,(הוספתי סוכר וניל במקום חלק מהבוקר ועם קינמון לתוך הגרגרים של המשומשים.ממש מתוקן מעולה
בהחלט אפשר להוסיף 1 ביצה גם
הכנתי את המתכון הזה יצא נפלא, האם יש לך מתכון לדבר דומה העשוי מבוטנים או שקדים?
תודה אלי
היי תודה רבה,את מוזמנת להחליף את השומשום בכל אגוז אחר ❤❤