היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת סולת ודבש טשפישטי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת סולת ודבש טשפישטי

טשפישטי עוגת סולת ודבש מהמטבח הטורקי עוגה מושחתת, שתי שכבות של עוגת סולת, באמצע תערובת אגוזי מלך, שומשום וקינמון, לפינלה המון סירופ סוכר.

עוגה שסבתי חנה ז"ל הייתה מכינה לראש השנה ולפתיחת וסיום הצום של יום הכיפורים, אני זוכרת שבסיום צום הכיפורים כולנו נסענו לבית סבתי, היא הייתה מכינה שולחן עם המון מתוקים , מעמול, טרבדוס,אורז עם חלבעוגת טשפישטי,  סבי היה מכין לנו קערה עם קוביות לחם טבולות בשמן ומלח, לימונדה קרה וכוס תה עם נענע, הכל היה טעים אבל אני חיכיתי לטשפישטי, כל ביס הוא זיכרון ילדות מתוק.

היום אני משתדלת לאאא לחשוב על כמות הקלוריות שיש בכל חתיכת עוגה ונהנית מכל גרגר של סולת ואגוזים בקינמון, העוגה הרבה יותר טעימה למחרת, או אחרי כמה שעות טובות לאחר האפייה, שומרים את העוגה בחוץ בכלי סגור היטב.

אני מאחלת לנו שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה לכולנו .

השתמשתי בכוס בנפח 200 מ"ל

עוגת סולת ודבש טשפישטי :

חומרים 60 יחידות תבנית 30/25:

3 כוסות קמח
3 כוסות סולת
200 גרם חמאה(סבתא שלי שמה מרגרינה)
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
 מילוי:
350 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שומשום
1 כף קינמון

סירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 לימון קטן

לקישוט : 1 כוס שקדים לבנים (חצוי/שלם )

אופן הכנת הסירופ:
בקלחת לשים 3 כוסות סוכר עם 3 כוסות מים ומיץ מחצי לימון לערבב ולהביא לרתיחה, מרגע שהסירופ רתח לבשל 5 דקות (על אש גבוהה) להסיר מהאש ולהניח לקירור. 

אופן הכנה מילוי :

נשים בקערה אגוזים קצוצים, 3/4 כוס סוכר, 1/2 כוס שומשום, 1 כף קינמון לערבב היטב .

אופן הכנת בצק:
בקערה למיקרוגל נשים 200 גרם חמאה וכוס שמן נחמם עד להמסת החמאה.

בקערה נשים 3 כוסות סולת, 3 כוסות קמח, 2 שקיות אבקת אפייה, נוסיף את החמאה המומסת והשמן, 1 כוס מים רותחים, נערבב הכל עם כף בהתחלה (קצת חם..) ולאחר מכן נלוש לבצק אחיד ונעים זה קורה מהר , ( הבצק קצת שומני זה בסדר) .

נחמם תנור 180 מעלות :

נשים נייר אפייה בתבנית (לא חובה) נשטח חצי מכמות הבצק  בצורה אחידה על תחתית התבנית, 

נפזר את תערובת האגוזים, מעל האגוזים נסדר חתיכות שטוחות של הבצק צמודות אחת לשנייה עד שכל האגוזים מכוסים בצורה אחידה (ניקח חתיכה קטנה בכל פעם, נשטח על היד לעובי הרצוי ונניח על האגוזים ).

נחתוך את העוגה שיצאה לנו באלכסון מקצה לקצה לרוחב , ושוב חיתוך באלכסון מקצה לקצה לאורך, כך נוצרו לנו מעוינים , על כל מעוין נשים שקד לבן , נאפה כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב .

נוציא מהתנור ונפזר 3/4 מכמות סירופ הסוכר הקר על כל המאפה החם (נשמור בצד את יתרת הסירופ), נניח לקירור מוחלט של כמה שעות לפני ההגשה , (רצוי אפילו יום שלם) לאחר כמה שעות (או למחרת) נחתוך את העוגה בהתאם לסימנים שעשינו ונפזר את יתרת הסירופ על העוגה. מבטיחה לכם עונג צרוף בכל ביס…

*במידה והעוגה מתוקה לכם וטעימה ללא יתרת הסירופ לא להוסיף..**

נשטח חצי מכמות הבצק על גבי התבנית בצורה ישרה ואחידה 
 
נפזר את תערובת האגוזים בצורה שווה על הבצק, 
נסדר חתיכות שטוחות של הבצק צמודות אחת לשנייה עד שכל האגוזים מכוסים בצורה אחידה (ניקח חתיכה קטנה בכל פעם, נשטח על היד לעובי הרצוי ונניח על האגוזים ).
 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

  1. היי אין צורך לשמור במקרר , לשמור במקום מוצל כשהעוגה סגורה היטב , אם העוגה לא נגמרת אחרי 3 ימים להכניס למקרר 😍😍😍

  2. הי אחרי השמירה במקרר ליום שלם מה עושים אופים כמה מעולת וכמה זמן, ואז מזלפים את הסירופ?

  3. היי ,
    אין צורך לשמור במקרר לפני האפייה , אופים ברגע שמכינים את העוגה ,
    לאחר האפייה שמים את הסירופ ואז אין צורך לאחסן במקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן