תבשיל בשר
תבשיל בשר מרוקאי פיקנטי, הבשר רך וטעים, הרוטב עשיר, החריפות פותחת את התיאבון ועושה חשק להמשיך לאכול בלי סוף.. , אני משתמשת רק בבשר טרי וזה מורגש בטעם מבשלים את התבשיל עד שהרוטב סמיך ומתובל קל להכנה (אין התעסקות הבישול הארוך עושה את כל העבודה) .
מנה טעימה ומשובחת כל המשפחה שלי מתענגת על כל ביס,
מתכון של אמא מרגו היקרה שלי, בסוף הבישול היא מוסיפה עוד כפית אחת של תבלין שמעשיר את התבשיל ונותן לו טעם אחר.
מגישים קוסקוס חם או אורז לבן ואפשר אכול עם חלה טרייה זה מעדן.
תבשיל בשר
חומרים סיר סוטאז' 28 :
1.5 ק"ג בשר צלי כתף 5 טרי חתוך לקוביות
10 שיני שום
1/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה כמון,
1/2 כפית פלפל שחור
3 פלפל אדום יבש חריף (אפשר לשחק עם החריפות ולהוסיף פלפל אדום יבש מתוק)
3/4 כפית שטוחה מלח (להוסיף לפי הצורך)
1 כפית כמון (לסוף הבישול)
1/2 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה.
אופן הכנה :
בסיר שטוח (סוטאז' 28 ) שמים 2 כפות שמן מוביסיפם קוביות בשר ומשחימים מכל הכיוונים.
לאחר שהבשר שחום ממלאים מים רותחים עד לכיסוי ועוד 1 ס"מ מעל
מבשלים שעה וחצי אש בינונית מכסה סגור, במידה וחסרים מים להוסיף .
לאחר שעה וחצי של בישול , שמים במחבת :
2 כפות שמן , 1 כף כמון , 2 כפות פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור, 12 שיני שום, מטגנים כחצי דקה רק לפתיחת הטעמים של התבלינים , לשפוך את התבלינים והשום לסיר הבשר, להוסיף לסיר מים רותחים לכיסוי הבשר , פלפל אדום יבש חריף ומתוק, 3/4 כפית מלח (או לפי הטעם) לערבב ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי או עד שהבשר רך,
טועמים ומתקנים מליחות, מדי פעם מפזרים את הרוטב על הבשר בעזרת כף (במידה וחסר מים במהלך הבישול להוסיף),
התבשיל מוכן כשהבשר רך מאוד והרוטב סמיך, לפזר 1 כפית כמון ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצה ,לכסות את התבשיל ולהוריד מהאש .
להגיש עם קוסקוס או אורז לבן ולהתענג ❤
2 תגובות
את מוסיפנ את התבלינים שפתחת לתוך המים עם הבשר? כמה מים שמת לבישול המרק ?
היי
כן לשפוך את התבלינים והשום לסיר הבשר , להוסיף לסיר מים רותחים עד לכיסוי הבשר , (זה רשום במתכון )❤