היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

שעועית רחבה מוקפצת ברוטב אסייתי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שעועית רחבה מוקפצת ברוטב אסייתי

שעועית רחבה, שעועית טורקית, שעועית הולנדית, איך שלא תקראו לה היא טעימה, במיוחד כשהיא טרייה ומתפצחת בפה, יש לה טעם מעודן ושונה משעועית ירוקה רגילה, לפני שאני קונה את השעועית אני בודקת את רמת הטריות שלה, השעועית צריכה להתפצח ברגע ששוברים אותה לשתיים, במידה והיא גמישה ולא נחתכת בקלות היא לא טריה.

הפעם הכנתי אותה מוקפצת ברוטב אסייאתי מתוק מלוח חרפרף, מנה מהירה משביעה ויחסית לא משמינה

הכנתי סרטון הכנה בסוף המתכון תהנו ♥️

שעועית רחבה מוקפצת ברוטב אסייתי

חומרים:

סיר/מחבת טפלון קוטר 28
1/2 חבילה גדולה של שעועית רחבה טרייה
1 כף שמן זית
4 כפות סויה
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4כפית פלפל גרוס
1/4 כפית מלח
1 שן שום גדולה מגורדת דק
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף חתוך לטבעות (יותר או פחות לשיקולכם)
1 כף שומשום שחור להגשה

רוטב אופן הכנה:
בקערית לשים 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 4 כפות רוטב סויה, 1 שן שום מגורדת, חצי פלפל צ'ילי חריף חתוך לטבעות, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, לערבב עם כף עד לקבלת רוטב אחיד.

אופן הכנת השעועית:
שוטפים את השעועית הרחבה במים ושמים במסננת .

קוטמים את שני קצוות השעועית,
לשעועית יש צד אחד עדין וצד אחד גס, מקלפים את הצד הגס עם קולפן לכל אורך השעועית (אמא תודה על הטיפ המעולה הזה), חותכים את השעועית ל- 4 חלקים ומניחים בצלחת, מכינים את כל הכמות (חצי חבילה),

לחמם היטב את המחבת על אש גבוהה, לשים את השעועית החתוכה ולערבב להקפיץ כל הזמן להוסיף 1 כף שמן זית ולהמשיך לערבב עד שכל השעועית חמה מאוד, להוסיף את הרוטב ולהמשיך להקפיץ עד שהשעועית מצופה ברוטב, קראנצ'ית אבל מבושלת ומתובלת(תטעמו… ) לפני ההגשה לפזר שומשום שחור ובתאבון.

להגיש חם ולהנות .

סרטון הכנה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן