שמרים במילוי אגוזים, מאפה שמרים עם המון אגוזים, הל וקינמון, אני מאוד אוהבת הל ועם אגוזים זה שילוב מנצח,
מתקבל מאפה עסיסי מתוק וטעים, הריח שמתפשט בבית משכר וממכר, מבטיחה לכם אתם תתענגו על כל ביס…. מצרפת סרטון הסברה לצורה המיוחדת של המאפה.
אפשר לוותר על ההל במתכון (למי שלא אוהב ) אבל שתדעו שהל הוא לא רק תבלין, מיוחסות לו התכונות: מחטא, נוגד עווית, מרפה שרירים, מניע ומייבש ליחה,משפר עיכול, מעורר תאבון (תודה לויקיפדיה ) אני ממליצה בחום.
שמרים במילוי אגוזים:
בצק :חומרים כ-30 יחידות
500 גרם קמח
2 ביצים
150 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב (200 מ"ל)
3 כפות סוכר
25 גרם שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
חומרים למילוי:
450 גרם אגוזי מלך
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית לימון סחוט
סירופ אופן הכנה:
1 כוס מים + 1 כוס סוכר לבשל בסיר קטן עד לרתיחה ומהרגע שרתח לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש, להניח בצד לקירור.
אופן הכנה :
בקערה שמים חלב, חמאה מומסת, ביצים , מערבבים עם מזלג,
במיקסר עם וו לישה שמים: 500 גרם קמח, 3 כפות סוכר ושמרים, מערבבים כמה דקות, מוסיפים את הנוזלים, מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתחילה להתגבש, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים (לא דביק) מניחים להתפחה של 1 שעה או עד שהבצק תופח (יש לכסות את הקערה בזמן ההתפחה).
אופן הכנה מילוי:
במג'ימיקס נשים כוס סוכר וכוס אגוזים , נטחן למרקם גס, נוסיף את יתרת האגוזים, ההל והקינמון , נטחן את האגוזים עד לקבלת מרקם גס (לא להפוך למחית),להוסיף חמאה מומסת ולערבב.
לאחר שהבצק תפח , נחלק אותו לשני חלקים,
על גבי נייר אפייה מקומח מעט נרדד מחצית מהבצק לריבוע דק (בעובי 1/2 ס"מ ) , למרוח על מחצית הריבוע מחצית מכמות האגוזים, נקפל את הבצק הריק על גבי הבצק עם המילוי,
קיבלנו מלבן, נהדק מעט את הבצק (נרדד בעדינות עם המערוך), נחתוך את המלבן לרצועות בעובי 3 ס"מ , נסובב כל רצועה ליצירת בורג, ואת הבורג נגלגל סביב עצמו (כמו שבלול) ראה סרטון.
נעביר את המאפים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 4 ס"מ ממאפה למאפה,
נניח בצד מכוסה ל-1/2 שעה עד שהמאפים תופחים מעט, מברישים את המאפים בעזרת מברשת בעדינות בביצה טרופה , מחממים תנור 180 מעלות, כ-10 דקות , ואופים את המאפים עד להזהבה /השחמה כ-25 דקות.
כשהמאפים מוכנים, מוציאים מהתנור ומברישים כל מאפה בסירופ סוכר שהכנו, מניחים בצד עד לקירור נראה אתכם מתאפקים… .
אני שומרת את המאפים המוכנים במקפיא ובשעת הצורך מפשירה, המאפה שומר על טריותו ונשאר עסיסי וטעים.
9 תגובות
חייבת להכין כאלה… אלופה… איזה ידיים עדינות…
תודה אהובה איזה כיף נשיקות ❤❤❤
רעיון מעולה…אהבתי♥
האם אפשר למלא במלית אחרת כגון שוקולד?
בטח שאפשר , כל מלית שאוהבים
האם אפשר לשים את הבצק ללילה במקרר
מאחר ויש מחסור בחמאה, איזה תחליף אפשרי למילוי? תודה
כתוב במתכון להשתמש בחצי מכמות המילוי.
מה עם החצי השני ?
היי
יש 2 יחידות של בצק לכן מחלקים את המילוי לשניים כל חצי לבצק אחד ❤❤